בדומה ליצרני רכב רבים, גם אסטון מרטין קיבלה ככל הנראה החלטה אסטרטגית להוציא לאנשים את הנשמה באמצעות טיזרים לפני שאשכרה מישהו יוכל לראות דגם חדש. מה שמסביר את נטייתה לחשוף עוד ועוד תמונות של אב טיפוס של רכב הכביש שטח החדש של אסטון, ה-DBX.
אסטון מרטין חונכת מפעל חדש בווילס על רקע אי הוודאות של ברקזיט. צילום: אסטון מרטין
הפעם התירוץ, סליחה, ההצדקה, לחשיפת עוד תמונות של רכב הכביש שטח החדש של אסטון, היא חשיפתו של מפעל חדש של אסטון מרטין בסיינט את'אן, וויילס, בריטניה.
פתיחת מפעל רכב חדש אינה עניין של מה בכך עבור יצרנית רכב בריטית: בימים של ברקזיט בהם עוד ועוד תעשיינים נוטשים את בריטניה, כל מי שמוכן להישאר בעצם עושה טובה די רצינית להוד מלכותה – ולכן לאסטון מרטין חשוב מאוד להדגיש שהיא מייצרת בבריטניה.
אסטון מרטין חונכת מפעל חדש בווילס על רקע אי הוודאות של ברקזיט. צילום: אסטון מרטין
המפעל עצמו שוכן על שטח של 90 איירקים ושימש בעבר את משרד ההגנה הבריטי. לפי אסטון מרטין, המפעל ייצר בסך הכול 750 מקומות עבודה במפעל עצמו וכ-3000 מקומות עבודה אצל הספקים. עכשיו אולי תורידו כבר את המדבקות האלה?!
אסטון מרטין חונכת מפעל חדש בווילס על רקע אי הוודאות של ברקזיט. צילום: אסטון מרטין
מעטים הם רכבי השטח שמסוגלים לעמוד במפגעי הזמן כמו מרצדס G קלאס. לפני סמלי AMG, האגזוזים הכפולים, צמיגי הכביש הענקיים ומדרגות הצד, הגלנדוואגן היה רכב שטח בעל יכולות כמעט אגדיות ואמינות מיתולוגית ולמרצדס חשוב להזכיר ללקוחות שעדיין מדובר בחתיכת מיתולוגיה (כי זה עוזר להם למכור וואגונים חדשים).
מרצדס G קלאס במהדורה מיוחדת המציינת את העמידות של הדגם בפני רוחות הזמן. צילום: מרצדס
לכן מרצדס מציגה את מהדורת stronger than time של G קלאס במהדורה מוגבלת שכוללת רכיבים מקטלוג AMG כמו מערכת הפליטה, חישוקי 20 אינץ' ומדרגות צד, או בקיצור, כל מה שהצליח להשכיח מהלקוחות שהגלנדוואגן יודע גם לרדת לשטח ולעשות את זה היטב. בפנים יש חבילת עור נאפא ולוחית מיוחדת שמזכירה שמדובר במהדורה מוגבלת.
מרצדס G קלאס במהדורה מיוחדת המציינת את העמידות של הדגם בפני רוחות הזמן. צילום: מרצדס
היצע המנועים אינו שונה מזה של כל מרצדס G קלאס אחר-וזה אומר V8 בנפח 4.0ל' ה"בסיסי" שמפיק 410 כוחות סוס, וכמובן הטורבו דיזל שמפיק 325 כוחות סוס . ולמי שרוצה עוד כוח, יש גרסת AMG שמפיקה 577 כוחות סוס מאותם 4.0 ליטרים, כמובן לאחר אי אלו תוספות במחלקות הטורבו. והנה השני גרוש שלנו כאן בשטח: אולי אם יכלו על ז'אנר סרטי הזומבים – ישנו את שם המהדורה ל-UNDEAD קצת יותר קליט והרבה פחות…גרמני. יה?
אצלנו משווקת מרצדס G-קלאס החל מכ-1.15 מיליון שקלים.
אקורה, חטיבת היוקה האמריקאית של הונדה מתכוננת בשיא הכוח למרוץ אל העננים – PIKES PEAK. למי שלא מכיר, פייקס פיק הוא מרוץ קצר יחסית, באורך של פחות מ-20 קילומטרים שמתקיים בקולוראדו מעל 100 שנים – אך מה שמיוחד בפיק אינו האורך אלא הגובה: מדובר במרוץ שמטפס על הר בגובה של כמעט קילומטר וחצי, כלומר מתחילים במזג אוויר אביבי נעים, או קצי מעיק, ומסיימים למעלה בחורף, מה שאומר שהתנאים עלולים להשתנות במהלך המרוץ – וסביר להניח שישתנו.
אקורה MDX היברידית תוביל את המתקפה של חטיבת היוקרה של הונדה על פסקת פייקס פיק. צילום: אקורה
כדי להתמודד עם הבלאגן באופן משכנע, אקורה החליטה להציג בנבחרת הפייקס פיק שלה שני רכבי כביש שטח שינסו להתמודד עם הפסגה: MDX אחד ו-RDX אחד. MDX הוא דגם היברידי (כן, היברידי) שמנוע ה-3.5 ל' שלו עבר הגדלת נפח קלה ל-3.7 ליטרים כדי להפיק 400 כוחות סוס ביחד עם מערכת ההנעה ההיברידית – עליה נאה ביחס ל-321 כוחות הסוס של ה-RDX הסטנדרטי. התיבה היא אוטומטית כפולת מצמדים ותא הנוסעים עבר כמובן הפשטה מכל אבזור.
אקורה MDX היברידית תוביל את המתקפה של חטיבת היוקרה של הונדה על פסקת פייקס פיק. צילום: אקורה
לצד ה-MDX בחרה אקורה להכניס גם RDX- אחיו של ה-MDX. הפעם הונדה בחרה במתכון מוכר – כלומר מנוע 2.0 ל' המוגדש שמוכר היטב גם בישראל מהסיוויק טייפ R. המנוע זוכה לתגבור צנוע יחסית- 350 כוחות סוס במקום ה-300 הרגילים הודות למגדש גדול. גם כאן יש כלוב התהפכות, מתלים ספורטיביים והפחתת משקל הודות להרבה אבזור פנים שהלך לפח.
"למבורגיני URUS זקוק לעוד כוח". הנה משפט שאף אחד לא אמר אף פעם. חוץ מהטיונרים של ABT הגרמנית. חבורה שמתמחה בדרך כלל בכל מה שמגיע מקונצרן פולקסווגן "אבל למבורגיני שייכת לפולקסווגן" יציין מישהו (Aber Lamborghini gehört zum Volkswagen) – ולכן מבחינת ABT מדובר במטרה לגיטימית לחלוטין ל"שיפור".
למבורגיני URUS משופר על ידי ABT. המנוע חוזק ל-710 כ"ס והמתלים נמוכים לצד עוד אי אלו דברים שהופכים את האורוס לייחודית שלך. צילום: ABT
הנה התוצאה: ב-ABT מתחילים עם למבורגיני URUS סטנדרטי וחלשלוש, שמנוע ה-4.0 ליטרים שלו מפיק רק 650 כוחות סוס שדופים – ועושים לו מסאז' רקמות עמוק במגדשים-מה שמעלה את ההספק המוצהר ל-710 כוחות סוס משורגים ומקועקעים היטב. המהירות המרבית המוצהרת, 305 קמ"ש עולה מעט לאזור ה-310 (גרר אירודינאמי זה חרא) ואילו הזינוק ל-100 קמ"ש יורד מ-3.6 שניות ל-3.4 שניות (כי עצם נייח ממשיך לרצות להישאר נייח – איזה אנגלי אחד אמר את זה פעם), כי זה מאוד נחוץ להוריד 2 עשיריות שניה (דיסקליימר: בתנאי מעבדה).
למבורגיני URUS משופר על ידי ABT. המנוע חוזק ל-710 כ"ס והמתלים נמוכים לצד עוד אי אלו דברים שהופכים את האורוס לייחודית שלך. צילום: ABT
עם חבילת הטיונינג הגרמנית של הפסאבדו איטלקיה (זה אומר "כאילו" כי תכלס זה כמו אאודי Q8) מגיעה גם ערכת מתלים שמורידה את למבורגיני URUS מעט בכיוון אמא אדמה, כי אחרי הכל יש מצב שאף אחד לא באמת ירד איתו לשטח. ואם כן – אנחנו איתך.
אל תמהרו להספיד את רכבי הדיזל עתירי הכוח. מסר חזק וברור זה מגיע מאינגולשטאט (שם המטה של AUDI), עם הצגת אאודי SQ8. זו גרסה עתירת כוח של אאודי Q8 המצוידת במנוע טורבו דיזל V8 כפול מגדשים בנפח 4.0 ליטרים. לפי אאודי, המנוע מפיק 429 כוחות סוס וחשוב מכך: 91 קג"מ הזמינים ב-1000 סל"ד, כלומר פחות או יותר כמעט מרגע שהטורבואים מתחילים לעבוד ברצינות.
הנה אאודי SQ8 – גרסת השרירים+עוד איבזור של אאודי Q8 והיא גם היברידית – בקטנה. צילום: אאודי
לפי אאודי, ה-Q8 הספורטיבית מסוגלת לזנק ל-100 קמ"ש תוך 4.8 שניות ולהגיע ל 250 קמ"ש מוגבלים אלקטרונית. אאודי לא ציינה את המשקל של הרכב אבל לאור ה-2.4 טונות של אאודי Q8 המשווקת בישראל, מדובר בכלי כבד ממנו. בכמה? נדע בהמשך. מעבר לכך, אאודי SQ8 מצוידת במערכת חשמל בקיבולת 48 וולט שמייצרת סוג של גדישה באמצעות מדחס חשמלי – כלומר מדובר ברכב נטול השהיית טורבו – לפי אאודי כמובן. ועוד יותר מעבר לכך- המערכת שניזונה מסוללת ליתיום איון מאפשרת גם נסיעה במהירויות נמוכות בכוח חשמל בלבד – כי דיזל גדול בתוך העיר זה פויה. כדי לבלום את כל הטכנולוגיה, אאודי התקינה בלמי קרבון וכמובן שגם מתלי אוויר עם מספר מצבים.
הנה אאודי SQ8 – גרסת השרירים+עוד איבזור של אאודי Q8 והיא גם היברידית – בקטנה. צילום: אאודי
בישראל משווקת אאודי Q8 עם מנוע דיזל 3.0ל' במחיר המתחיל ב-626,500 שקלים. למבחן הדרכים של אאודי Q8 בישראל – הקליקו כאן!
השנה, כך מדגישים המארגנים, הגיעו להשתתף באירוע שנפתח ב-23 ביוני לא פחות מ-542 לנד רוברים מכל הגדלים והשנים. השנה האירוע נערך בסימן "30 שנים לדיסקברי", משמע הדיסקו יוצג היטב באירוע – החל בדיסקברי סדרה 1 בעלי שלוש דלתות וכלה בדיסקברי ספורט חדשים דנדשים מהניילון. בניגוד לישראל, כאן זוכים בעלי רכבי שטח רבים להשתמש בידית הקטנה, בבריטניה לא בדיוק אפשרי להיכנס ליומיים במדבר, שלא לדבר על העובדה שמדובר בפרויקט מאוד רציני וקפדני בכל הנוגע ללבוש, הכנה מראש וכיוצא בזאת (אל תשאלו אותנו למה).
Simply Land Rover כמעט 550 לנד רובר הגיעו למפגש השני והפעם ציון 30 שנים ללנד רובר דיסקברי. צילום: SLR
לכן כמדי שנה, המשתתפים זכו לבחון את הכלים במסלול בוץ וגם לצפות בתחרות הלנד רובר הטוב ביותר, בו אגב זכה לנד רובר דיפנדר מודל 93 שעבר הכנה מקיפה לשטח. בין הרכבים שהגיעו השנה נצפו כמובן לא מעט דיסקברים, אך גם לנד רובר סדרה 1, כמובן שפע של דיפנדרים ואפילו משאיות קלות של לנד רובר. הנה מבחן הדרכים שלנו ל-לנד רובר דיסקברי 5.
Simply Land Rover כמעט 550 לנד רובר הגיעו למפגש השני והפעם ציון 30 שנים ללנד רובר דיסקברי. צילום: SLR
לתשומת לב בעלי פורשה קאיין – ופאנאמרה. פורשה העולמית מודיעה על ריקול עולמי לקאיין ולפאנאמרה, גם מדגמים וותיקים. לפי פורשה, הקאיין והפאנאמרה עלולים לסבול מחיבור חלש בין ידית ההילוכים ובין תיבת ההילוכים.
החיבור הבעייתי נובע מחלק קטן יחסית במנגנון הקישור בין היבדית לתיבה, שעלול להישבר במקרי קיצון – משמע הרכב כבר לא נמצא במצב PARK- ועלול להידרדר. לפי פורשה, מתוך 340 אלף מכוניות מדגמי קאיין ופאנאמרה – שיוצרו החל בשנת 2002 (משמע הרוב הם קאיין- פאנאמרה הופיעה רק בשנת 2009), כ 100 אלף רכבים נוסעים בכבישי ארצות הברית ו 25 אלף רכבים נוסעים בכבישי גרמניה.
בדיחה עתיקת יומין טוענת שוולוו רצתה פעם לייצר טנק, ולגרסה האזרחית שלו היא קראה וולוו 240. ואכן, מכוניות וולוו מאז ומתמיד נחשבו לסוג של שריוניות על הכביש.
זה לא יעבור שם. זהו צילום: WIKI
כעת וולוו מציגה גרסה משוריינת אמיתית, של XC90. בכך מצטרפת וולוו ליצרני רכב כדוגמת מרצדס, ב.מ.וו ולנד רובר המציעות גרסאות משוריינות של דגמים קיימים. וולוו XC90 – שנקראת פשוט ARMOURED, כלומר "משוריינת" עומדת בתקן VPAM VR8 – כלומר ניתן לירות בה בנשק קל וגם לנסות ולהשחיל תחתיה או לצידה מטענים קטנים, זה כנראה יזיז לה – קצת.
Volvo XC90 Armoured – וולוו מציגה גרסה ממוגנת ירי ומטענים של וולוו XC90 לא היברידי. המשקל 4.5 טונות המחיר קרוב ל-200 אלף אירו. צילום: וולוו
הבסיס הוא וולוו XC90 בגרסת T6 אך בעוד שוולוו רגילה עולה על האוניה משוודיה לרחבי העולם, ARMOURED נשלחת לברמן, גרמניה, שם היא זוכה למעטה שיריון הכולל לוחות חסיני ירי בעובי 10 מילימטרים וזכוכית בעובי 50 מילימטרים בחלונות. לפי וולוו, חבילת השיריון מוסיפה 1,400 קילוגרמים למשקל, משמע הוולוו XC90 המשוריינת שוקלת 4.5 טונות, לא פחות. וולוו מדגישה כי המתלים והבלמים שודרגו בהתאם.
Volvo XC90 Armoured – וולוו מציגה גרסה ממוגנת ירי ומטענים של וולוו XC90 לא היברידי. המשקל 4.5 טונות המחיר קרוב ל-200 אלף אירו. צילום: וולוו
לצד ARMOURED, וולוו מתכוננת להשיק עוד גרסה של XC90, אשר מיועדת ללקוחות שרוצים להתנקש בחייהם – אבל קצת פחות. מדובר בגרסה שתישא פחות שיריון ותיועד, כך מדגישה וולוו, לדרום אמריקה. בהמשך תופיע גם גרסה משוריינת של וולוו XC60 – משוריין כיס.
Volvo XC60 Armoured – בקרוב גם גרסה ממוגנת ירי של רב המכר. צילום: וולוו
טנדרים פרימיום אינם דבר חדש. אם חייבים לבדוק בהיסטוריה הרי שצריך לבדוק בארץ הטנדרים הנצחית – ארה"ב. שם היו פעם טנדרים של לינקולן (מותג הפרימיום של פורד) וגם של קאדילק (מותג הפרימיום של GM) ואלו החזיקו ככל שהחזיקו – לא הוכיחו עצמם לאורך זמן – וייצורם הופסק.
רק טנדר אחד נוצר במיוחד למפגש האופנועים השנתי של ב.מ.וו. ב.מ.וו X7 קפד זנבו. צילום: BMW
למרצדס גם יש טנדר "פרימיום" שהוא בתכל'ס טנדר מדבקה של ניסאן נאוורה ממותג מחדש. וזו דרך בטוחה יחסית ועם חשיפה מעטה לגעת בסגמנט הזה.
לעומתה מה ש-ב.מ.וו מציגה ב-BMW Motorrad Days (מוטוראד זה אופנוע בפאzרלאנד) זה משהו שונה לגמרי. מזכיר במידת מה את הפיקאפ על בסיס פולקסווגן טוארג שהיה לפני כשני עשורים וכמוהו מתבסס על רכב פנאי גדול – ב.מ.וו X7 החדש – ליצור פיקאפ פרימיום עם מראה דמוי SUV קצוץ ישבן.
רק טנדר אחד נוצר במיוחד למפגש האופנועים השנתי של ב.מ.וו. ב.מ.וו X7 קפד זנבו. צילום: BMW
ובכן את הטנדר המצולם יצרו תלמידי המגמה המקצועית בחטיבת ההדרכות של ב.מ.וו יחד עם מחלקת אבי הטיפוס של החברה. הבסיס הוא כאמור X7 וככזה הוא מצוייד במנוע עם 340 כוחות סוס. לארגז המטען דיפון קלאסי מעץ – הכל בעבודת יד. יש מתלי אוויר להקלה במאמץ הנדרש להרים אופנוע ב.מ.וו כבד לארגז. האם נראה טנדר ב.מ.וו X7 סדרתי? ככל הנראה שלא. גזור ושמור.
רק טנדר אחד נוצר במיוחד למפגש האופנועים השנתי של ב.מ.וו. ב.מ.וו X7 קפד זנבו. צילום: BMW
בהומור בריטי אופייני מארגנת HAGERTY – סוכנות ביטוח בריטית המתמחה בביטוח של רכבי אספנות ומכוניות קלאסיות – את פסטיבל המכוניות הקלאסיות הלא מתבלטות – אבל בתכלס הן אלה שנגעו בחיים של רבים מאיתנו הרבה יותר מהאלפא רומיאו המדהימה שניצחה את המילה מילייה השנה.
ובכן ב-20 ליולי יצא לדרך המפגש הפעם בסימן שנות היובל לפיאט 128, ווקסהול (אופל) אסטרה וגם DAF33 שהייתה מחלוצות ה-CVT בתחילת שנות ה-70'. לצד אלה יוצגו ב-Concours d’Ordinaire 53 מכוניות רשמיות וצפויות להגיע עוד כ-500 מכוניות קלאסיות אך לא מפורסמות או יפות במיוחד.
העיקרון: מכוניות קלאסיות לאנשים רגילים. צילום: FOTU
"כאשר יזמנו את הפסטיבל" מספר מנהל השיווק של החברה "המטרה שלנו הייתה לחגוג את הגיבורים האלמונים של כבישי העבר. היום, בשנה השישית, אנו לא רק שמציגים את המכוניות הכי רגילות, אפורות ו-יומיומיות שהיו בעבר אלא גם מציינים את ימי ההולדת של המכוניות הכי נפוצות בעבר שהיום נעלמו מהכבישים ומזירת האספנות".
למי שרק לאחרונה התפלח לכדור הארץ נספר כי ALPINA היא חברה עצמאית המתמחה ב"התאמה אישית" של ב.מ.וו לטעם של עצמם ושל לקוחותיהם חובבי הז'אנר. מה שלרוב הם עושים זה להמשיך היכן ש-BMW נעצרה, לשחרר את הסתימות, להתנער מהעכבות ובקיצור לתת דרור ולבנות את ב.מ.וו החלומות שלהם בלי חשבון. ויש להם תעודות – חפשו בגוגל.
אלפינה לוקחת ב.מ.וו X7 הכי חזק ואז מגבירה. צילום: BMW
עכשיו יש לאלפינה דגם חדש של ב.מ.וו להתעסק איתו. רכב הפנאי הגדול X7 שלא מזמן שיווקו החל בישראל במחיר המתחיל ב-890 אלפי שקלים ועד 1.1 מיליון שקלים. אולם המפרט הישראלי לא מציע כלל את גרסאות הבסיס שמהם אלפינה רק מתחילה לעבוד.
אלפינה לוקחת ב.מ.וו X7 הכי חזק ואז מגבירה. צילום: BMW
הבנזין V8 כפול הטורבו (שאינו מיובא ארצה) מפיק במקור כ-530 כ"ס מנפח של 4.4ל' – אלפינה מתכננת להקפיץ את התפוקה לפחות ל-600 כוחות סוס ו-82 קג"מ – כך הבטיח לעיתונות בחו"ל מנכ"ל החברה.
עוד יהיה באלפינה XB7 – תא נהג וקבינת נוסעים בהתאמה אישית. עם ריפודי עור איכותיים יותר מהסטנדרט של ב.מ.וו, גוונים וצבעים מיוחדים והכל כמובן בעבודת יד וביצור מאד מוגבל. גם המרכב עתיד לקבל בודי קיט אגרסיבי יותר, חישוקי גלגלים במידות ועיצובים יוצאי דופן ועוד תוספות ככל היעלה ברוחו של הלקוח הקפדן. ואגב, צפו גם לסדרה 8 שתעבור טיפול דומה.
רוצים ALPINA בחניה שלכם – ממש לקנות אחת? תוכלו לעשות זאת דרך ערוצי היבוא האישי לישראל. זול זה לא יהיה.
אלפינה לוקחת ב.מ.וו X7 הכי חזק ואז מגבירה. צילום: BMW
TECHART מגרמניה מתמחה בין היתר בשיפור ושדרוג רכבי פורשה. ככזו היא עשתה לעצמה שם כאחת ממובילות התעשייה ומוצריה נחשבים לטובים יותר שיש למצא. אפילו בישראל יש כמה מכוניות הנושאות בגאווה את הלוגו שלהם.
עתה מציגה טקארט מערכת ניהול מנוע חדשה לפורשה קאיין היברידית (בהמשך גם לפורשה קאיין S). לפי ההודעה לעיתונות של החברה מדובר בתוספת של 40 כוחות סוס ו-10 קג"מ במצב "ספורט". הם מורידים את זמן התאוצה ל-100 קמ"ש לנתון של 4.9 שניות והמהירות הסופית עולה ב-10 קמ"ש ל-253 קמ"ש מהירים למדי.
פאואר קיט של טקארט – פלג-אנד-פליי בהתקלה קלה לפורשה קאיין היברידית. צילום: TECHART
לפי טקארט השינוי הדרמטי מושג רק אחרי כמה דקות קצרות של עבודה במוסך מיומן שמכיר פורשה והביצועים בהחלט שיורגשו.
ערכת שיפורי מנוע, בודיקיט ייחודי וגם מערכות פליטה וחישוקי גלגלים בהיצע החדש של TECHART. צילום: טקארט
בנוסף מציעה טקארט גם בודיקיט למרכב של פורשה קאיין החדשה. הקיט כולל ספויילר קדמי המתאים לכל גרסאות קאיין, מכסה מנוע מקרבון עם פתחי אוורור, חצאיות צד, דיפיוזר אחורי וספויילר אחורי. זאת בנוף למערכות פליטה עמוקות צליל, חישוקי גלגלים בעיצובים מיוחדים ואם עדיין נותרו מרשרשין בכיסים הם יכולים גם לתפור את חלל הפנים בהתאמה אישית של חומרים, צבעים ותפרים מדויקים בעבודת יד.
ללקוחות בישראל המכוניות האלה זמינות דרך ערוצי היבוא האישי.
הרנגלר החדש של JEEP על שלל גרסאותיו השונות נחטף כמו לחמניות חמות. יחד איתו גם טנדר גלדיאטור – שזה בעצם רנגלר מאורך – נהנה מרשימת המתנה ארוכה למרות תג מחיר גבוה למדי. וזה נהדר גם כי מותגי JEEP ו-RAM הם אלו שמשלמים בתקופה האחרונה את החשבונות בקבוצת FCA.
ג'יפ טנדר הונצ'ו המקורי – מתחילת שנות ה-80'. צילום: JEEP
בכל מקרה JEEP גלדיאטור – הזמין בינתיים בישראל רק ביבוא אישי – חזר השנה לחיים אשר הפסקה ארוכה מאד מתחילת שנות ה-80'. אז הייתה בהיצע חבילת איבזור "הונצ'ו" – שכלל בין היתר ריפודי מושבים מבד ג'ינס של לוויס, וקשת התהפכות חיצונית עם פנסי תאורה נוספים עליה. החבילה הוסיפה יותר סטייל וקשיחות לטנדר כפולה ההנעה דאז.
נוסטלגיה עולה כסף. תוספת של 20 אלף דולר לחבילת "הונצ'ו" נוסטלגית לג'יפ גלדיאטור. צילום JSH
ועתה סוכן של JEEP ממדינת ניו יורק מחזיר לחיים את חבילת הונצ'ו ללקוחותיו שרוצים ג'יפ גלדיאטור יותר מושקע, יותר מיוחד ועם נופך נוסטלגיה שהוא חלק בלתי נפרד ממותג JEEP.
החבילה כוללת קשת התהפכות עם ארבעה פנסי, חישוקי גלגלים לבנים בעיצוב רטרו, מדבקות צד בסגנון שנות ה-80' עם כיתוב HONCHO, בולמי זעזועים של FOX, מתקן לגלגל חילופי בארגז ועוד.
נוסטלגיה עולה כסף. תוספת של 20 אלף דולר לחבילת "הונצ'ו" נוסטלגית לג'יפ גלדיאטור. צילום JSH
קיט האביזרים מקפיץ את המחיר של JEEP גלדיאטור ב-20 אלף דולרים לתג מחיר של כ-70 אלף דולרים ומתבסס על גרסת "אוברלנד" של הגלדיאטור. את כל השאר אתם מכירים: מנוע פנטאסטר בנפח 3.6ל' עם תפוקה של 285 כ"ס, תיבת הילוכים אוטומטית עם 8 הילוכים, טרנספר עם LOW שני סרנים חיים – וחיוך.
ג'יפ טנדר הונצ'ו המקורי – מתחילת שנות ה-80'. צילום: JEEP
אורכיד ספורטס קארס – יבואנית פורשה ובנטלי לישראל – הודיעה היום על פתיחת מרכז שירות חדש בהרצליה פיתוח וכן על תחילת השווק של גרסה הקופה של רכב הפנאי פורשה קאיין. גרסת הקופה מביאה נופך ספורטיבי יותר ל-SUV השרירים של פורשה עם מראה דינאמי ושרירי יותר. את ההבדל העיקרי תמצאו מאחור שם יש חלק שונה לחלוטין עם גג משתפל לאחור – ספויילר אחורי אדפטיבי – וגג זכוכית פאנורמי כסטנדרט או גג קרבון כאופציה.
פורשה קאיין קופה – החל ב-770 אלפי שקלים. צילום: פורשה
היצע המנועים כולל הספקים בין 340 ל-550 כ"ס לגרסת הטורבו הבכירה. רשימת האיבזור הסטנדרטית מכילה חישוקי גלגל 20 אינץ', מערכת מתלים אקטיבית, היגוי תלוי מהירות, חבילת ספורט-כרונו ומערך בטיחות אקטיבי מלא.
מחירים:
פורשה קאיין קופה – 769,000 שקלים
פורשה קאיין קופה S – 969,000 שקלים
פורשה קאיין קופה טורבו – 1,395,000 שקלים
עם צוות מכונאים מומחים בחו"ל אורכיד יכולה לאתר ולשפץ כל פורשה קלאסית שתרצו. צילום: רוני נאק
בנוסף מתניעה אורכיד פעילות של רכבי פורשה קלאסיים. במסגרתה הם יעזרו ללקוחות לאתר רכבי פרושה קלאסיים ברחבי אירופה, לשפץ אותם בין כתלי הסדנה של אורכיד בשוויץ לרמה הגבוהה ביותר והנאמנה ביותר למקור. כמובן שהלקוח יוכל לבחור עד כמה עמוק – ויקר – הוא מעוניין שיהיה תהליך השיקום. לאורכיד יש כבר שלוש מכוניות פורשה קאלסיות אשר זכו במקומות ראשונים בתחרויות של רכבי אספנות.
אורכיד מתכננת חוויית לקוח טוטאלית גם על מסלול המירוצים בישראל. צילום: יח"צ
לצד הפעילות הזו מתכוונת אורכיד להכנס באופן פעיל לזירת הספורט המוטורי בישראל – עם רכבי מירוץ מיוחדים של פורשה שיועדו לטובת זאת.
מרצדס העולמית הודיעה היום על תחילת השיווק של השקת הדור החדש של GLC AMG. המראה החדש הוא משותף ל-GLC בתצורת SUV וגם ל-GLC בתצורת קופה והוא כולל גריל קדמי אופייני של AMG, פנסי חזית כועסים עוד יותר למראה, ספויילר קדמי, חצאיות צד וקצות מפלט מאחור מתחת לפנסי LED מעוצבים. היצע החישוקים עומד על 5 במידות של 19 ו-21 אינצ'ים.
390 כוחות סוס ו-52 קג"מ – תיבת הילוכים עם 9 הילוכים והנעה כפולה קבועה. צילום: מרצדס
מנוע v6 בנפח 3.0ל' מקבל תוספת של 23 כ"ס לסך של 390 כ"ס ו-52 קג"מ מ-2500 סל"ד. התוספת התקבלה דרך עדכוני תוכנה. לפי מרצדס ה-GLC יגיע ל-100 קמ"ש ב-4.9 שניות והמהירות הסופית מוגבלת אלקטרונית ל-250 קמ"ש.
קבינה מרופדת בחומרים סינטטיים, מערכת MBUX עם פיקוד קולי, זיהוי תנועה ומסכי מגע. צילום: מרצדס
בתא הנהג והנוסעים תמצאו ריפודים סינטטיים מפנקים על מושבי ספורט תקניים. לריפודים תפרים אדומים לקבלת ניגוד לדיפוני האלומיניום המוברש שבקבינה. כמובן שמערכת MBUX נוכחת גם כאן, עם מסכי מגע ותפעול קולי ואפילו זיהוי של תנועות היד. שני מסכים 12.3 ו-10.25 אינץ' מספקים את כל המידע שצריך.
למרצדס GLC AMG חמישה מצבי נהיגה: "Slippery", "Comfort", "Sport", "Sport+" ,"Individual". תיבת הילוכים אוטומטית עם 9 הילוכים והנעה כפולה קבועה שמעבירה 69 (לא 70) אחוז מהכוח לגלגלים האחוריים כדי לקבל אותה התנהגות AMG אותה כולנו מאמצים בחום. יש גם מתלי אוויר מתכווננים והיגוי חשמלי עם התנהגות משתנה תלויה מהירות.
מהלך היסטורי מבחינת שברולט וגם מפגן יכולת מרשים למדי של מהנדסי GM – חשפה לפנות בוקר שברולט את הדור החדש של הקורבט. והדור הזה מסמן שינוי כיוון קיצוני מאד מכל שושלת קורבט שהייתה לפניה אבל גם מנסה לשמור על ערכי הליבה.
ראשית מדובר בשלדת אלומיניום חדשה – רובה עשויה בתהליך יציקה בלחץ גבוה כדי ליצור את המבנים המרכזיים ונושאי העומס שלה עם מינימום של ריתוכים או סימרור. בנוסף נעשה שימוש במגוון של חומרים אחרים בהתאם למשימה במקום שבו הם נמצאים. המרכב סביב וחלקים פנימיים עשויים מסיבי-זכוכית עם שרף ייחודי של GM ויש חלקים כה קלים שאפילו צפים במים.
מארק ראס – נשיא GM – ירד נרגש מהמגדל בדטרויט להציג את השברולט קורבט המלהיבה ביותר מזה זמן רב. צילום: GM
המנוע הוא אבולוציה של המנוע המוכר ומפיק 495 כ"ס ו-65 קג"מ – עם חבילת הביצועים המנוע הזה יעיף את הקורבט החדשה ל-100 קמ"ש בפחות מ-3 שניות. כל הטוב הזה יורד לגלגלים האחוריים דרך תיבת הילוכים כפולת מצמדים חדשה עם 8 הילוכים. בתוכה תגלו הילוך ראשון קצר במיוחד אחריו שני עד 6 עם יחסי העברה קרובים כדי לשמור על סל"ד המנוע והילוכים 7 ו-8 ארוכים לטובת שיוט נינוח ומהיר.
מערכת המתלים כמובן שחדשה ושונה מכל מה שהיה בעבר בשברולט קורבט. סידור של קויל-אוברים בכל פינה. פיצ'ר שימושי המאפשר להרים את הגחון בכ-4.0 ס"מ כדי לעבור מעל מכשולים כמו כניסה לחניה וכבישים משובים – למערכת יש GPS ואפשר לשמור עד 1000 מקומות בעייתיים שבהם הרכב יתרומם מעצמו בהמשך. בנוסף יש מערכת היגוי חדשה וישירה, בלמים אלקטרוניים – ללא משאבת וואקום מסורתית – שניתן להתאימה לתנאי נהיגה ורגישויות משתנות.
שברולט קורבט החדשה – הגג עדיין נשלף ואפשר לאחסנו באחד משני תאי מטען. צילום: GM
יש מערכת חשמל וניהול מנוע חדשנית שאפשר לעדכן אותה מהרשת חי מהמפעל – מצבי נהיגה רבים שהנהג יכול להתאים לטעמו מערכות שונות ברכב או פשוט לבחור במצב "Z" למסלול.
שברולט קורבט חדשה עם קוקפיט דיגיטאלי מלא עם מצבי נהיגה רבים ויכולת לקבל עידכוני תוכנה מהרשת. צילום: GM
המחיר הנגיש לרכב עם ביצועים כאלה הוא אחד מערכי הליבה של שברולט קורבט – וגם החדשה למרות ההשקעה המאסיבית מבטיחה לתת ביצועים של מכונית על במחיר נגיש. בעת ההשקה הובטח כי מחיר שברולט קורבט החדשה יחל בפחות מ-60,000 דולרים (להשוואה פורשה 911 בסיסית מתחילה מ-91 אלף דולרים, אאודי R8 תעלה בארה"ב 170 אלף דולרים) ההזמנות כבר נפתחו באתר ייחודי שנבנה לטובת זה.
בהתחשב בזה שזה הצד שרוב האנשים יראו – שברולט קורבט החדשה יכלה להשקיע יותר במראה הישבן. צילום: GM
בשלב זה לא ידוע האם שברולט קורבט החדשה תגיע לישראל דרך יבואנית שברולט – לבטח הן תהיינה זמינות בערוצי היבוא האישי והמקביל.
אם פורשה, למבורגיני, פרארי יכולים – אז גם לוטוס, המיקרו מותג הבריטי יכול לפסוע החוצה ממשבצת יצרנית רכבי הספורט ומכוניות העל ולשים נעל נהיגה רכה וענוגה גם על המשבצת המטונפת בבוץ של ה-SUV – שם כולם יודעים נמצא היום הכסף.
רכב פנאי שרירים של לוטוס – על בסיס שלדת וולוו. צילום: לוטוס
ולא צריך להרחיק מעבר לפורשה – שדגמי ה-SUV שלה הם הנמכרים ביותר בליין הדגמים. וזו במידה רבה יכולה להיות מודל לחיקוי – במישור העסקי – ללוטוס הקטנה. ולא בטוח שלוטוס אשר מייצרת מכוניות ספורט טהורות משנת 1948 – ששה להרים גחון ולנעול צמיגים דו-שימושיים. אבל אין ברירה כנראה. הבעלים הנוכחיים – GEELY סינית שגם מחזיקה את VOLVO ואת מותג הספורט של וולוו פולסטאר – פחות סנטימטאלי ומונע גם מהצבע של הדיו בתחתית המאזן של החברה. ואין כמו SUV שרירי בקבוצת הפרימיום+ כדי לשפר תוצאות.
רכב פנאי שרירים של לוטוס – על בסיס שלדת וולוו. צילום: לוטוס
לפי הפרסומים לוטוס מתכננת SUV גדול עם 4 דלתות (זה גם שמו) שעתיד להתחרות עם פורשה קאיין, ב.מ.וו X6, אאודי Q8, למבורגיני אורוס ו…הבנתם. אצלנו אלה מכוניות שעולות בין 800 ל-1.7 מיליון שקלים. אקיצר – יש כאן כסף לעשות.
בזכות הבעלות של GEELY יש ללוטוס עתה גישה לפלטפורמות המודולאריות ולמערכות ההנעה של וולוו. וספציפית לפלטפורמת SPA אשר משמשת את מיודענו וולוו XC90 ו-XC60 לצד דגמים נוספים גם במסגרת המחושמלת של פולסטאר.
רכב פנאי שרירים של לוטוס – על בסיס שלדת וולוו. צילום: לוטוס
כדי שהעסק יהיה רווחי ה-SUV עתיד להיות מיוצר בסין במפעל שמסוגל לעמוד בנפחי היצור הגדולים הנדרשים כדי להתאזן במהירות. הצפי הוא כ-3000 יחידות בשנה ותג המחיר עתיד להיות – כך על פי הפרסומים – תחרותי למותג כמו לוטוס עם 80,000 אירו כמחיר מטרה לגרסת הכניסה.
אאודי ETRON היא ראשית כל מכונית מאד מרשימה. כמעט בכל פרמטר אוטומוטיבי שתוכלו להעלות על דעתכם – אאודי ETRON דופקת כאן מפגן יכולת מרשים מאד. היא אמנם לא נקיה מדברים שלדעתי הופכים אותה לפחות ממושלמת – אך יחד עם זאת בעצם שיווקה בישראל היא יצרה מימד חדש של נחשקות וכן גם אבן דרך בדברי ימי שוק הרכב הישראלי כמכונית החשמלית הנחשקת הראשונה בישראל – לפחות עד שהמדינה תחסל אותה.
יש הרבה דברים חדשים ברכב הזה. אולם הנוסחה נותרה בבסיסה אותו הדבר. פלטפורמה מודולארית של VW – הפעם חשמלית כמובן – בה סוללת הליתיום העצומה של 95kWh מוטמעת בתוך השלדה שתשמש בעתיד דגמים נוספים. המרכב יזוהה בקלות כ-AUDI בזכות העיצוב המשפחתי המוכר. אך יחד עם זאת מעט שונה מכל קרוסאובר אחר שבקו המוצרים הנוכחי של היצרנית. ETRON אמנם ארוכה ורחבה אך נמוכה ושפופה יותר. בסיס הגלגלים ארוך, כמעט 293 ס"מ ארוכים. האורך 490 ס"מ, הרוחב 194, והגובה רק 161 ס"מ. תקבלו כאן כנפיים מנופים, את החזית של אאודי, יחס מעט קטן יותר של שטח שמשות מול שטח הפחחות, וכל פסטיבל פנסי ה-LED שלמדנו לאהוב מאאודי. חישוקי 21 אינץ' מעוצבים (בחבילת הפרימיום) – חותמים מראה פרימיומי סקסי ביותר.
מבחן דרכים אאודי ETRON – תא נהג וקבינה מבוצעים באיכות מרשימה – ממשקים אינטואיטיביים לשם שינוי וזה אחלה. צילום: רוני נאק
הקבינה ותא הנוסעים עוצרי נשימה – לא פחות. וגם אם אפשר לקטר על משטח כזה או אחר – החוויה מאחרי גלגל ההגה מצופה העור היא לגמרי בליגה של הגדולים. הקוקפיט ווירטואלי מלא – יש מסכי מגע עם פידבק בנגיעה בהם והכי חשוב מושבי עור מאווררים וצוננים ברכה אמיתית בקיץ ישראלי מטורף יותר מתמיד. מזגן מקפיא היטב וגם מערכת שמע של BOSE עמוקת צליל וטון שכיף להשמיע בה את אמני הספוטיפיי החביבים עליכם דרך אנדרואיד אוטו או קארפליי – או חס ושלום דרך ה-MMI של אאודי עצמה.
איבזור הנוחות והפינוקים רב מאד – קצרה היריעה מלהכיל אז תורידו הכל מכאן.
מבחן דרכים אאודי ETRON – אין מנוע יש כבלים. מוד 2, מוד 3, CCS, CHADEMO – תלמדו לשנן. צילום: רוני נאק
לגבי מערכת ההנעה אין הרבה מה להרחיב – אין ספור מבחני דרכים שמוטי לסת כתבו עליה בכל מדיה אפשרית. אציין רק כי מדובר בשני מנועים חשמליים – אחד לכל זוג גלגלים – וסוללה עצומה של 95kWh המשולבת בשלדה. זה מאפשר לרכב להיות "קוואטרו" ווירטואלי (כי אין לו באמת אותו דיפ' טורסן מכאני של מה שעושה קוואטרו מקורית) דרך ניהול חכם של מערכת ההנעה, בקרת המשיכה ופיזור הכוח. התפוקה עומדת על 360 כ"ס (עם BOOST ל-408 סוסים כשצריך) ו-56 עד 66 קג"מ לפי דרישה. ואם אתם חושבים שזה מוגזם – כדאי להביט בטבלת המשקל – המשקל העצמי הוא 2.5 טונות. וזה קצת יותר מ-100 ק"ג מ-אאודי Q7 דיזל. יחד עם זאת החשמלית תעשה פחות מ-6 שניות ל-100 קמ"ש (לפי נתוני היבואנית). הטווח הרשמי עומד על 415 ק"מ על פי WLTP.
מבחן דרכים אאודי ETRON – הנה צילום צד מופלא מההשקה בדובאי – דאחקה לעשות השקה לרכב חשמלי בנסיכות נפט. סחתיין על אאודי. צילום: AUDI
מזמזמים בדרך
היבואנית סירבה לתת לי (ולכם) את הרכב אוברנייט. מה שבדרך כלל היה גורר ממני סירוב מנומס בכלל להתעסק עם המכונית הזו. אולם בכל זאת מדובר כאן בכלי רכב חשוב שכל ההקצאה השנתית שלו לישראל (אומרים שכ-500 יחידות) נמכרה כבר. אם כן בחניה של מגדל צ'מפיון הנוגע בעננים המתינה לי אאודי ETRON עם חבילת פרימיום ותג מחיר של 422,500 שקלים פלוס אגרת רישוי סופר יקרה של 4,683 שקלים. בוכטה לבוכטונרים.
מבחן דרכים אאודי ETRON – יותר צד פחות שמשות אבל הלוק עדיין SUV וסקסי לאללה. צילום: רוני נאק
עוד חיכתה לי סוללה טעונה במלואה ומחשב דרך שידע לספר על טווח של 275 קילומטרים. רחוק באופן מטריד מה-400 פלוס שמבטיח הקטלוג היוקרתי. מסלול הנסיעה לקח אותנו דרך הרחובות השבורים של מוגדישו – סליחה בני ברק – בקונטרסט צורם לעוני שסביב, גיחה קצרה על כביש חמש ומשם ל-6 ולסדרת צילומים באיזור כרם מהר"ל. וכשהגעתי לאיזור כרם מקורה גיליתי שהטווח ירד כבר ל-150 קילומטרים. ונהגתי באמת כמו מישהו שלא רוצה לחכות לגרר.
עם מתלי אוויר אקטיביים המכונית רכה ונעימה מאד. גם גלגלים גדולים תורמים לזה – ואפשר ממש להצטנן מהקור המופלא של המיזוג כשבחוץ 37 מעלות ו-85 אחוזי לחות. הא! לחות זה לעניים. ואז בזמן שאני מהגג בפילוסופיה של מראות צד שהן בכלל מצלמות – מגיע טלפון חירומי. מסוג אותן שיחות שהורים מקבלים באמצע היום. ואז הבנתי שאני לא יוכל להגיע לסייע מבלי לעצור בדרך לטעינה ארוכה באחת ממעט עמדות הטעינה לרכב חשמלי שיש בישראל.
מבחן דרכים אאודי ETRON – חוויה חשמלית ומפגש ראשון עם חרדת טווח. צילום: רוני נאק
כמו באאודי הרגילים – אם יש דבר כזה "אאודי רגילה" – גם ל-ETRON מצבי נהיגה שונים המחליפים פרמטרים בניהול השלדה וההנעה כדי לתת יותר חסכון, נוחות, ספורטיביות ואפילו שטח. מכולם המצב הרגיל היה הכי טוב. במצב החסכוני תגובות הרכב פלגמטיות, מצב הספורט סופר חזק אבל המתלים לא באמת שמצליחים להתמודד על 2.5 טונות פלוס עיתונאי רכב דביל שנזרקים בין פניות – ולרדת לשטח עם חישוקי 21 אינץ' כשבתא המטען יש רק ערכת ניפוח וצמיג דמיוני זו בדיחה. אז רק צילמנו קצת עם המתלים במצב גבוה ועפנו משם.
מה הוריד?
זה שהטווח משמעותית קצר מהמוצהר משאיר את השימוש הריאלי ברכב רק לטווחים קצרים ובינוניים. כל נסיעה תדרוש תכנון מוקדם, עצירות לטעינה וכמות בלתי סבירה של קלוריות שתצרכו בחנויות הנוחות בזמן ההמתנה הארוך למיץ.
רעשי מנוע. פעם היה לי דיסקברי 1 – ההוא מהדור הראשון. והיה לו טרנספר שאהב לשרוק. כך העברנו יחד קילומטרים רבים בכביש ובשטח שורקים יחד שירים של מאיר אריאל. אותה שריקה – רק הרבה יותר חלשה ומעוממת שמעתי ממנועי ה-ETRON. נוסטלגיה מפנקת.
בניגוד למה שנאמר באיזה ווידאו – יש לאאודי ETRON גם ראדיטור וגם ונטילטור. אז – אנחנו – עשינו קודם שיעורי בית. וגילינו שלמעשה היקף מערכת הקירור של המצבר הענקי הוא הרבה יותר גדול ומשמעותי מאשר במנוע בעירה פנימית. זאת מאחר שכשל במערכת הקירור של מנוע בנזין או דיזל יביא במקרה הגרוע ביותר למנוע שינפח את נשמתו. כשל במצבר עצום כזה יכול בהחלט לגרום לדליקה שכבאים לא מסוגלים לכבות (ראו מקרי טסלה רבים).
מבחן דרכים אאודי ETRON – סוללה עצומה, ממיר מתח – לשניהם מערכת קירור גדולה מאד. איור: AUDI
מראות הצד הווירטואליות האלה הן מקרה קלאסי של הנדסת יתר מיותרת לגמרי. מדוע להחליף את טכנולוגיית המראה בת אלפי השנים שעלותה זעומה – במערכת מצלמות במעגל סגור שהיא לא רק יקרה הרבה יותר אלא נותנת שדה ראיה מוגבל, טווח כיוון קטן מדי והגרוע מכל המסך ממוקם כך שאי אפשר לשים מרפק על החלון מבלי להסתיר אותו. ואם תרצו לכוון את המראה הימנית ממושב הנהג – אי אפשר ללא חבר.
שמתם מצב ALLROAD וזה נייס-טו-האב אבל אין לו כיסוי בפועל ללא ספייר ראוי, ועם צמיגים שיעברו לצמיגיה הגדולה שבשמיים בגיחת השטח הראשונה.
טעינה. נסו לטעון אותה משקע ביתי חזק כזה של 16A ויהיה עליכם לחכות 42 שעות לטעינה מלאה. המטען הביתי החזק ביותר כזה של 7kw יטען את ה-ETRON ב-14 שעות.
זיהום אוויר. מה זיהום אוויר?! זה הרי רכב חשמלי. נכון ETRON לא יזהם היכן שהוא משוטט. ולגמרי שלא באשמת אאודי הפקת החשמלי כרגע בישראל לא הכי נקיה. למעשה בטעינת המצבר של ETRON תייצר חברת החשמל כ-60 ק"ג של CO2 ואם נחלק אותם בטווח הריאלי של 275 ק"מ נקבל נתון של 218 גרם/ק"מ. שזה גרוע יותר – לצורך ההשוואה מאאודי Q7 דיזל המפיקה 172 גרם Co2 לקילומטר.
מבחן דרכים אאודי ETRON – למרות מצב "שטח" אין באמת יומרות או יכולת מעבר לשביל מסורק. צילום: רוני נאק
אז לקנות?
בטח! מהרו וקנו – כי המדינה (בגרגרנותה למיסים) צפויה לבטל חלק משמעותי מהקלות המס על רכב חשמלי יוקרתי בתחילת 2020. הדיבור הוא עליה של כ-150 אלפי שקלים בדגם הזה אשר ינשק את ה-600 אלפי שקלים מלמטה. אז אם אתם רוצים להשתתף בניסוי – ותצליחו למצא מכונית – תהיו לבטח הכי מגניבים בשכונה ומושא לקנאה אצל כל מי שיש לו משהו אחר בחצי מיליון שקלים או יותר.
אאודי ETRON תתן את חווית אאודי המלאה. נאה לעין, איכותית למגע ודינאמית לנהיגה. כרכב יומיומי לסידורים ולעבודה היא תהיה אחלה, תסיע לחוגים ותארח אורחים חשובים מחו"ל באותה קלילות כשל רכב שרד פלוס אמביאנס טכנולוגי וירקרק. אבל…היא כרגע שמורה רק למאמצים הראשונים העשירים ביותר שמוכנים לקחת את הסיכון של רכישת טכנולוגיה חדשה ויקרה וגם יש להם גיבוי של מכונית נוספת בחניה. אולי יונדאי i10 של הבת החיילת – למקרי חירום אתם יודעים.
מבחן דרכים אאודי ETRON – הנה הצצה לעתיד שלכם. חבל טבור חשמלי לרשת החשמל. כאן בצילום מהשקה מופלאה בדובאי. צילום: AUDI
כחלק מהתכנית ארוכת הטווח של JLR עתידה יגואר לחשוף בקרוב רכב פנאי גדול על בסיס פלטפורמת MLA. דגם ראשון של יגואר אשר יעשה שימוש בפלטפורמה הזו אחרי לנד רובר דיפנדר. בעקרון מדובר בפלטפורמה חדשה – נאמנה ליעד של JLR כי כל דגמיה משנת 2020 יהיו גם חשמליים. אפשרויות ההנעה כוללות בעירה פנימית והיבירידי קל, PHEV או היברידי נטען וגם חשמלי מלא. ואם למדנו משהו מכל השמועות של לנד רובר דיפנדר זה שמדובר בפלטפורמה של מתלים נפרדים, כריות אוויר והנעה כפולה.
כמו יגואר F-PACE רק יותר גדול, עם 7 מושבים והנעה היברידית. J-PACE ייחשף בשנה הבאה. צילום: יגואר
יגואר J-Pace יהיה רכב גדול עם מקום לשבעה נוסעים ועתיד להתחרות עם מכוניות כמו ב.מ.וו X7 ו-מרצדס GLS. השמועות בחו"ל עוסקות בהשקה לשוקי אירופה בשנת 2021.
ה-J עתיד להשלים את קו דגמי ה-SUV של יגואר אשר מתחיל עם E-Pace הקומפקטי, ממשיך עם ה-F-Pace הסקסי וגם נוגע בחשמל עם i-Pace שטרם נהגנו בו בישראל. כל הדגמים הנ"ל כבר משווקים בישראל במחירים המתחילים ב-280 אלפי שקלים. ועדיין באיזורי החדשות, נמסר כי לאחרונה יגואר רשמה את השם "C-Pace" כדי להגן עליו מהעתקה – ככל הנראה כקדימון להשקת גרסת "קופה 4-דלתות" של F-Pace. מבולבלים? גם אנחנו.
בחלומותיי אני מתחרע על האמר. ההוא האמיתי שניצח פעמיים את סדאם חוסיין לא הפסבדו האמרים שהגיעו אחר כך מ-GM והפכו בעיקר למוקדי לעג. אבל להאמר הבסיסי – ערום וצבאי או בגרסתו האזרחית יש בעיות לא מעטות שגוזלות ממנו את הסטאטוס הנחשק של רכב שטח שרירי לעשירים. כאן נכנסת לתמונה Mil Spec אוטומוטיב שמסובבת ראצ'טים, ומנקזת שמנים מיימיים מהאמרים צבאיים משנת 2015 במטרה להפוך אותם למשהו שקל יותר לאזרח לבלוע ולא מרגיש כמו פריט אפסנאות שחוק.
עם 500 כ"ס ו-134 קג"מ ותנאי שירות מאד משופרים יש ל-H1 המאוזרח הזה כוח משיכה חדש. צילום: MILSPEC
ראשית הם מטפלים במנוע הדיזל – יחידת הכוח החלשה מוחלפת בדורמאקס של GM בנפח 6.6ל' (סילבראדו) שבעצמו עבר עיסוי קל כדי להפיק 500 כ"ס ו-140 קג"מ. תיבת הילוכים אוטומטית עם 6 הילוכים מתוצרת אליסון מעבירה את הכוח לטרנספר של GM שמחליף את ההנעה הכפולה-קבועה של H1 המקורי. רכיבי המתלה והנאבות הפורטאליות (עם הפחתה) נותרו במקומם אבל קיבלו קפיצים ובולמי-זעזועים מודרניים שמקנים מהלך של 33 ס"מ בכל פינה כאשר בלמים מחוזקים עם קליפרים של 6 פיסטונים גוייסו כדי לטפל במסה המכובדת והדינאמיות החדשה שקבלה.
עם 500 כ"ס ו-134 קג"מ ותנאי שירות מאד משופרים יש ל-H1 המאוזרח הזה כוח משיכה חדש. צילום: MILSPEC
המרכב – שבחלקו אלומיניום וחלקו פיברגלאס – מקבל ציפוי של צבע שחור עם פרודות קבלאר וטקסטורה מחוספסת. פנסי LED בכל פינה וחישוקי גלגלים מיוחדים ואפילו מדרגת צד נשלפת. הקבינה קבלה תשומת לב מיוחדת, למרות ששומרת על מראה נקי למדי. ריפודי עור נאפה על מושבי ספורט, מערכת שמע מחוזקת של JL אודיו וחשוב מאד מזגן ממש חזק. מכיוון שמדובר בפרוייקט בהזמנה מיוחדת גם אתם תוכלו להוסיף להאמר שלכם פחות או יותר כל מה שהחוק מאפשר – נאמר רחפן שעולה מהגג, עוקב אחריכם, ומצלם את ההאמר עושה דריפטים מושלמים על דיונה רטובה. המחיר? כ-250 אלף דולרים תלוי בגחמות.
עם 500 כ"ס ו-134 קג"מ ותנאי שירות מאד משופרים יש ל-H1 המאוזרח הזה כוח משיכה חדש. צילום: MILSPEC