Quantcast
Channel: אקזוטיקה | שטח
Viewing all 667 articles
Browse latest View live

ג'יפ גרנד צ'רוקי עושה דראג

$
0
0


תומר הדר

ג'יפ, כך יוכלו לספר לכם לא מעט מתושבי צפון תל אביב, כבר אינו מותג של חובבי שטח מובהקים. ומכיוון שכך, היצרנית אימצה גישה של "אם לא לרדת לשטח, אז לפחות לעשות את זה בכביש כמו שצריך". אז קיבלנו את ג'יפ גרנד צ'רוקי טראקהוק. הגרסה המוגדשת-מטורפת של הגרנד, שמצוידת במנוע 8V מוגדש שמאפשר לטראקהוק לזנק ל-100 קמ"ש תוך 3.7 שניות, לא רע בשביל רכב כביש שטח וכשחושבים על זה, אז גם לא רע בשביל פרארי.

מה יעשה ג'יפ גרנד צ'ירוק טראקהוק מול אגדות מוטוריות מהעבר? נחשו....צילום: ג'יפ

מה יעשה ג'יפ גרנד צ'ירוק טראקהוק מול אגדות מוטוריות מהעבר? נחשו….צילום: ג'יפ

בכל מקרה, בארה"ב כבר מכירים כמובן את הטראקהוק היטב, אך בבריטניה לא, ולכן ג'יפ החליטה לחגוג את הגעתו במה שהיא יודעת לעשות היטב: מרוץ דראג. וכדי שהבריטים לא יעקמו את האף לנוכח קורבט, או חס וחלילה משהו איטלקי, ג'יפ הביאה את מה שהבריטים מכירים: אאודי קוואטרו ו-TVR גריפית'.

הקוואטרו למי שלא יודע מצוידת במנוע ה 2.2 האגדי של אאודי שלצידו מקנן מגדש טורבו ענק שאיפשר לה לשלוט בשנות ה-80 בסצנת הראלי, וכמובן ההנעה הכפולה האגדית שהפכה את אאודי למתחרה לגיטימית לב.מ.וו ומרצדס.

הגריפית' היא שריד לימי תפארתה של תעשיית הרכב הבריטית – מכונית ספק על ספק שרירים שמצוידת במנוע V8 בנפח 5.0 ליטרים. פייר? כוחות זה לא, ויש מצב שאם ג'יפ הייתה שולפת ממחסניה איזו דודג' ספורטיבית זה היה נגמר אחרת, אך בואו לא נקלקל את ההפתעה.


פורשה קאיין E הייבריד

$
0
0

• דור שלישי לדגם

• 462 כ"ס ו-70 קג"מ

• עד 44 קילומטרים חשמליים

• טעינה משקע ביתי 8 שעות

• מחיר: 750,000 שקלים

רוני נאק

אתחיל דווקא מהפיל שבחדר. כל PHEV – או רכב היברידי נטען מהרשת – יצליח או ייכשל בהתאם לרמת הזיכוי ממסים שהוא מקבל. ובואו שלא נשלה את עצמנו – ניישר מבט למראה ונודה בעובדה שרוב המכירות של מכוניות היברידיות (וזה מאד בולט בקבוצת הפרימיום) הן מהסיבה שהטבות המס מוזילות את המוצרים או לחילופין אפשר לקבל יותר אבזור ופינוקים באותו הכסף. העניין הסביבתי למרבה הצער חשוב באמת רק למעטים.

פורשה קאיין הגיעה לשוק שנויה במחלוקת. איך יכול להיות שמותג כה מזוהה עם מכוניות ספורט נחשקות יכול בכלל לחשוב על תועבה כזו . אלא שפורשה קאיין הייתה לדגם הנמכר ביותר של היצרנית – בטח עכשיו כשכולם רוצים SUV. יצרה כזה תזרים שאפשר המשך השקעה בפיתוח הדורות הבאים של 911. אגב, פורשה היא יצרנית הרכב הרווחית ביותר בתעשייה. עם רווח ממוצע של כ-17,000 דולר ליחידה.

ורגע לפני שנכנס לעובי הקורה הנה פרט טריוויה מרתק. פורשה הייתה הראשונה ליצר רכב היברידי. כן. המכונית יוצרה בין השנים 1900 ל-1905 עם שני מנועים חשמליים, מצבר עופרת ומנוע בנזין שתפקד כגנראטור לטעינת המצבר.

מבחן דרכים פורשה קאיין PHEV - 750 אלפי שקלים, תא הנהג והנוסעים מבוצעים ברמה סופר-גבוהה. לוח מחוונים בעיצוב פורשה קלאסי אלא שרובו ווירטואלי ומציב מידע רב. אהבנו את מסך המולטימידה נטול המסגרת. צילום: פורשה

מבחן דרכים פורשה קאיין היברידי – 750 אלפי שקלים, תא הנהג והנוסעים מבוצעים ברמה סופר-גבוהה. לוח מחוונים בעיצוב פורשה קלאסי אלא שרובו ווירטואלי ומציב מידע רב. אהבנו את מסך המולטימדיה נטול המסגרת. צילום: פורשה

החוויה

היכנסו לפורשה קאיין הייבריד החדשה ומיד תוכלו להבין שמדובר כאן ברכב שנמצא על מישור קיומי אחר. זה לא רק הסמל אלא שילוב של ריח ריפודי העור, האופן שמושבי הספורט אוחזים בגוף, המגע של העור על גלגל ההגה, אפילו משקל המתגים והמנופים. משדרים איכות וחוסן שאין במכוניות רגילות ואפילו רבות מקבוצת הפרימיום (אמיתיים או ממינוי עצמי). אני מכיר את שני הדורות הקודמים של קאיין, וגם הם לא היו מבוצעים ברמה כה גבוהה. החוויה מתחילה עוד לפני ההתנעה – עם למידה ארוכה להתמצא בנכבי התפריטים של מערכת הניהול. כמעט אבוד בין אפשרויות להגדיר, מצבע תאורת האווירה ועד לחום המושבים ומיפוי מערכת ההנעה והשלדה האקטיבית. למרבה המזל אחרי ההגדרות אפשר לשמור הכל תחת פרופיל נהג ספציפי ולחזור אליהם.

מבחן דרכים פורשה קאיין PHEV - 750 אלפי שקלים, באדום - כל מה שחשמלי. עם 70 קג"מ תוספת המשקל של הסוללות לא ממש מורגש. צילום: פורשה

מבחן דרכים פורשה קאיין היברידי – 750 אלפי שקלים, באדום – כל מה שחשמלי. עם 70 קג"מ תוספת המשקל של הסוללות לא ממש מורגש. צילום: פורשה

הנעה

אם הדורות הקודמים של פורשה קאיין הניפו אצבע משולשת לזיהום האוויר – עם מנועים גדולים צמאים ועתירי סוסים – הפעם הסוסים נשארו אבל כל השאר התאדה. למנוע הבנזין נפח של 3.0ל' והוא מפיק 340 כ"ס באמצעות מגדש טורבו. אליו נוסף מנוע חשמלי יחיד עם תפוקה של 136 כ"ס נוספים – ההספק המשולב עומד על 462 כ"ס ו-70 קג"מ אשר זמינים כבר מ-1000 סל"ד סופר נמוכים (ל פורשה קאיין טורבו הראשונה היו "רק" 450 סוסים). המנוע החשמלי מוזן מסוללה הנמצאת מאחור ויש לה נפח של 14.1kWh. זה מספיק בין 25 ל-44 קילומטרים של נהיגה רק על חשמלי (טווח משתנה בהתאם לאופי הנהיגה, תוואי קרקע ועוד). טעינת המצבר נעשית מעמדת טעינה – חלק מהעסקה על הרכב – או משקע ביתי רגיל עם כבל חכם המגיע עם המכונית ויאפשר טעינה משקע ביתי. טעינה מלאה משקע ביתי רגיל תארך – לפי פורשה כ-8 שעות. וכן. יש אפליקציה למובייל המתקשרת את כל זה כשאתה על הבר.

מספרים חשובים? 5.0 שניות ל-100 קמ"ש ומהירות מרבית של 253 קמ"ש.

עוד נזכיר שגם השלדה בדור הזה של פורשה קאיין חדשה לגמרי. קלה במאות קילוגרמים מקודמתה וכוללת מערכת מתלים אקטיבית עם מתלי אוויר בעלי גובה משתנה, בולמי זעזועים דינאמיים המאפשרים לבחור בין רכות לתמיכה בקצב ספורטיבי. הפלטפורמה מאפשרת שילוב של מערך בטיחות אקטיבי חדש הכולל שמירת נתיב אקטיבית, בלימת חירום אוטונומית, בקרת שיוט אדפטיבית ועוד פיצ'רים רבים.

מבחן דרכים פורשה קאיין PHEV. בסיס גלגלים ארוך יותר, שלדה קלה ומהודקת יותר ויכולת דינאמית ראויה. צילום: פורשה

מבחן דרכים פורשה קאיין PHEV. בסיס גלגלים ארוך יותר, שלדה קלה ומהודקת יותר ויכולת דינאמית ראויה. צילום: פורשה

נהיגה

ההארה הגיעה אחרי שירדתי מכביש 531 במחלף רעננה/הרצליה. מהמחלף, כ-5 קילומטרים עד לבית, הקאיין התנהלה על חשמל בלבד. 0 זיהום אוויר, אין רעש או סירחון פליטה ועם כל הלקצ'רי של פורשה. בעצם, עם יכולת לנסוע גם מעל 100 קמ"ש רק על החשמל – אפשר להעביר שבוע שלם ביוממות בין הבית למשרד, מבלי לשרוף גרם אחד של בנזין או לפלוט מזהמים לאוויר. זה קול כמו שזה סביבתי ומתחשב. רמת ה-co2 – לפי פורשה היא בין 78 ל-72 גק"מ. קצת פחות מטויוטה פריוס או יונדאי איוניק שתיהן על 92 גק"מ.

מבחן דרכים פורשה קאיין PHEV. בסיס גלגלים ארוך יותר, שלדה קלה ומהודקת יותר ויכולת דינאמית ראויה. צילום: פורשה

מבחן דרכים פורשה קאיין PHEV. בסיס גלגלים ארוך יותר, שלדה קלה ומהודקת יותר ויכולת דינאמית ראויה. גם בזכות מערכת מתלים אקטיבית ופרופיל ספורטיבי נמרץ. צילום: פורשה

הדרך למחלף הייתה מעניינת הרבה יותר. כי הקאיין היא ראשית כל פורשה. דינאמית וחזקה וכל כך מהירה שצריך לעשות מאמץ מודע שלא לנסוע כפול מהמהירות המותרת בכל כביש שתבחרו. אולי בגלל המומנט הרב הזמין כל הזמן, אולי בזכות בידוד רעשים ורעידות שממסך את תחושת המהירות – צריך להיות זהיר שלא לטוס בכל רגע נתון. היה לי מוזר לראות את מד הסל"ד על "0" כשמהירות תלת ספרתית מוצגת על מד המהירות. עולם חדש.

לקאיין שני מצבי ספורט. אחד למסלול והוא סופר אגרסיבי, השני מתאים יותר לנהיגה בכבישים הררים. שניהם מחדדים מאד את התגובות של המכונית ומשנים את המיפוי של מערכות ההנעה, המתלים, חלוקת הכוח ובקרות היציבות כדי לאפשר לכם – בהיעדר מילה מתאימה יותר – ליהנות מנהיגה. להתחבר לאותה מהות של פורשה ולתת בראש כמו שצריך. לזכור שאתה חי ושכנראה עבדת מאד קשה להגיע לרגע הזה. וזה שווה. ויש מצב BOOST – זמין רק ל-20 שניות שבהן כל הכוח שיש יורד לגלגלים לטובת עקיפה מהירה או כי בא לך. זה בסדר בפורשה.

מבחן דרכים פורשה קאיין PHEV - 750 אלפי שקלים, איכות עילית וביצועים מרשימים. יש גם יכול בשטח למי שזה חשוב. צילום: רוני נאק

מבחן דרכים פורשה קאיין היברידית – מרווח גחון של 245 מ"מ, נעילות דיפ' מקוריות ומצבי שטח מאד יעילים. גם במצבים מטופשים כאלה. צילום: רוני נאק

בשטח

מימד נוסף ואולי לא מובן מאיליו הוא השטח. בכל זאת מדובר ב-SUV ופורשה לא וויתרה על היכולת מעבר לכביש (מרכזי ואחורי) ומתלי אוויר המרימים את מרווח הגחון לגובה של 245 מ"מ – המרחיק חלקים חשובים מסלעים ונזקים. סיבוב מהיר וזהיר בשטח באזור כרמי יוסף גילה יכולת טובה בכל דרכי העפר וגם זחילת סלעים זהירה די בכיף. כאן כדאי להיזהר שלא לקרוע צמיגי 20 אינץ' יקרים – למעט זאת אפשר לנדוד לשטח ללא חשש. במצב סלעים סיחרור הגלגלים שבאוויר מזערי וכל הדרייב-ליין נעול בדיפולט. במצבי השבילים יש מעט יותר רכות במתלים ואפשר לגהץ דרכי עפר בכיף גדול. הגחון שטוח ומוגן על ידי מיגון אירודינאמי – לא משהו שמתוכנן לחבטות בשטח – הייתי נזהר.

מבחן דרכים פורשה קאיין PHEV - 750 אלפי שקלים, איכות עילית וביצועים מרשימים. יש גם יכול בשטח למי שזה חשוב. צילום: רוני נאק

מבחן דרכים פורשה קאיין היברידי – יצא בכיף לשוטט בשבילים. אין כאן את רעשי המתלים שהיו בדורות הקודמים. צילום: רוני נאק

סיכום

רכב ההדגמה המצולם כאן עולה 750 אלפי שקלים (לפני מו"מ וצ'ופארים). זה לא מעט – אבל מצד שני מקבלים כאן המון. צריכת דלק של מכונית משפחתית קטנה – 14.5 ק"מ/ל' במבחן – איכות עילית, ביצועים מלהיבים על הכביש לצד נוחות מצוינת וגם הרחבת מעטפת עם יכולת שטח טובה. למעשה זה הפנאי פרימיום היחיד בישראל שהוא גם PHEV וגם לא פוחד להתלכלך בבוץ. וזו הקאיין הראשונה שאני באמת אוהב. לטעמי הסינרגיה המוצלחת ביותר של אופי, איכות וטכנולוגיה עם סיפור טוב, נהיגה מתגמלת ועקצוצים של אדרנלין בכל נסיעה.

מבחן דרכים פורשה קאיין PHEV - 750 אלפי שקלים, איכות עילית וביצועים מרשימים. יש גם יכול בשטח למי שזה חשוב. צילום: רוני נאק

מבחן דרכים פורשה קאיין. למה לבחור בין שביל לכביש כשאפשר גם וגם? צילום: רוני נאק

עוד באיזור – אבל לא בדיוק שם:

וולוו XC90 T8 - עם 7 מושבים ותג מחיר של 605 אלפי שקלים. צילום: וולוו

וולוו XC90 T8 – עם 7 מושבים ותג מחיר של 605 אלפי שקלים. צילום: וולוו

אאודי Q7 ETRON - רק עם 5 מושבים. המחיר החל מ-587 אלפי שקלים. צילום אאודי

אאודי Q7 ETRON – רק עם 5 מושבים. המחיר החל מ-587 אלפי שקלים. צילום אאודי

מרצדס GLE 500e - עוד רגע לפני החלפה. כרגע החל מ-550 אלפי שקלים. צילום: מרצדס

מרצדס GLE 500e – עוד רגע לפני החלפה. כרגע החל מ-550 אלפי שקלים. צילום: מרצדס

ב.מ.וו X5 - החל מ-550 אלפי שקלים. צילום: ב.מ.וו

ב.מ.וו X5 – החל מ-550 אלפי שקלים. צילום: ב.מ.וו

מיצובישי אקליפס קרוס לראלי דקאר

$
0
0

תומר הדר

מיצובישי נערכת לקראת יציאה לדקאר עם האקליפס קרוס. אך לפני שתיזכרו  בנוסטלגיה בתמונות של פאג'רואים כובשים את אפריקה, אנא המתינו: מדובר ברכב שבנתה מיצובישי ספרד – שיתחרה בקטגוריית 1 T. הנהגת- כריסטינה גוטיארז היא בת 26 ונהנית מחסותה של מיצובישי ספרד בשנים האחרונות.

הנה כריסטינה גוטיארז - היא בת 26 וזה יהיה הדקאר השלישי שלה. וכן היא יותר מהירה ממך. צילום: מיצובישי

הנה כריסטינה גוטיארז – היא בת 26 וזה יהיה הדקאר השלישי שלה. וכן היא יותר מהירה ממך. צילום: מיצובישי

ראלי דאקר יזנק ב-6 לינואר 2019

מבחן דרכים מיצובישי אקליפס קרוס

יתכן בהחלט שמיצובישי לא מיהרה להשיק את האקליפס קרוס בתחפושת ראלי מלאה תחת קבוצת המרוצים של המפעל מכיוון שמדובר בדגם חדש – ולמעשה בפעם הראשונה שהוא מתחרה בדקאר, אך למיצובישי אין מה לדאוג. הפאג'רו איבו זכה עד כה ב-12 ניצחונות בדקאר.

כצפוי, נכון שהשם הוא אקליפס קרוס, אך כל היתר רחוק מאוד מלהיות אקליפס קרוס. השלדה היא כמובן שלדת צינורות, הגוף עשוי קרבון פייבר והמתלים בארבעת הפינות הם עצמות עצה כפולות שנתמכות על ידי בולמים של אוהלינס. מיצובישי עצמה נמנעת מלפרט איזה מנוע אחראי על העברת הכוח לשני הסרנים- ומציינת שמדובר בטורבו דיזל שמפיק 340 כוחות סוס. קצת יותר ממיצובישי אקליפס קרוס ממוצע, הינו אומרים.

שיווק: ריינג'רובר איווק ושף

$
0
0

תומר הדר

ג'יימי אוליבר, השף הבריטי שהצליח איכשהו להפוך משף צעיר ומבריק לאחד שבעיקר נדחף למסכי הטלויזיה בכל אמתלה אפשרית, הפך לפנים המוכרות של לנד רובר, כנראה במסגרת הסכם בו הרבה כסף החליף ידיים – ומאז אוליבר מנסה לשלב בין מה שהוא יודע לעשות, כלומר לבשל – ובין לנד רובר.

ריינג' רובר איווק חדש - ג'יימי אוליבר השף - וכמה גופי תאורה של ההפקה. צילום: לנד רובר

ריינג' רובר איווק חדש – ג'יימי אוליבר השף – וכמה גופי תאורה של ההפקה. צילום: לנד רובר

מבחן דרכים לנד רובר דיסקברי 5

• ריינג' רובר איווק (היוצא) משווק בישראל החל מ-425 אלפי שקלים

וכמובן שהשקתו של ריינג' רובר איווק החדש מהווה עבור לנד רובר הזדמנות פז לשלוף את אוליבר מהמטבח ולשתול אותו מאחורי ההגה של ריינג' רובר איווק החדש, כדי לנסוע ברחובות לונדון ולחפש אחר משהו לאכול. במסגרת האירוע אוליבר נסע, תחזיקו חזק, ברחובות לונדון, כדי לקנות, תחזיקו עוד יותר חזק, מרכיבים להכנת המבורגר. ואז, תחזיקו חזק בטירוף הכי חזק שיש, הוא הכין לאורחי ההשקה המבורגר.

ריינג' רובר איווק חדש - ג'יימי אוליבר השף - רץ בלונדון לחפש מרכיבים להמבורגר. צילום: לנד רובר

ריינג' רובר איווק חדש – ג'יימי אוליבר השף – רץ בלונדון לחפש מרכיבים להמבורגר. צילום: לנד רובר

אוליבר, תאמינו או לא, עף על האיווק וציין ש"אני מאוד אוהב את האיווק, היה כיף לנהוג בו ברחובות לונדון וגם בתוך מים באתגר שטח. תמיד אהבתי לנד רובר ונהניתי מאוד כשעיצבתי את הדיסקברי שלי בשנה שעברה", ציין אוליבר בעודו בודק שהתאריכים על הצ'ק השמן שקיבל מלנד רובר אכן מדויקים ושהכסף ייכנס בזמן.

ריינג' רובר איווק חדש - ג'יימי אוליבר השף - זה מה שיצא. צילום: לנד רובר

ריינג' רובר איווק חדש – ג'יימי אוליבר השף – זה מה שיצא. צילום: לנד רובר

בנוסף ציין אוליבר ש"העובדה שלנד רובר יכולה ליצור משהו שימושי כמו הדיסקברי וזריז כמו איווק מהווה עדות לכמה המותג הבריטי מבריק" הדגיש אוליבר בעודו מקפיד שהחשבונית שרשם ללנד רובר תצא לפני סוף החודש כדי שרואה החשבון לא יכעס.

SUV חשמלי של אינפיניטי

$
0
0

רוני נאק

אחרי אאודי, יגואר ומרצדס, גם אינפיניטי נערכת להצגת רכב כביש שטח חשמלי. לפי פרסומי היצרנית היפנית, אב הטיפוס ייחשף רשמית בתערוכת הרכב שתתקיים בדטרויט בינואר הקרוב. לפי אינפיניטי, שלעת עתה לא חושפת הרבה יותר מצללית של הרכב, מדובר ברכב שיבטא (כך טוענת היצרנית) שפת עיצוב חדשה שתשים דגש כמובן על רכב חשמלי. לדברי קרים חביב, ראש מחלקת העיצוב של אינפינטי, מדובר ב"קונספט שיוצג בדטרויט ויציג את תחילתו של עידן חדש לאינפיניטי וימחיש את המקום בו אנו רוצים להיות עם המותג. חישמול וטכנולוגיות אחרות העניקו לנו את ההזדמנות להתפתח גם מבחינה עיצובית ולהשתדרג בהתאם".

אינפיניטי עצמה נזהרת מלחשוף מידע נוסף אודות הקונספט, ואפשר להבין מדוע: "כיום כל לקוח חדש של רכב חשמלי יוקרתי הוא לקוח שיראה נאמנות חשובה במורד הדרך, והיצרן שיקבע עובדות בשטח עם טכנולוגיות הנעה חשמלית עדיפות, יהיה זה שירוויח יותר לקוחות". לדברי רונלד קרוגר, יושב ראש ונשיא אינפיניטי: "התעשיה נמצאת בנקודת אל חזור קריטית. מכיוון שכך, לאינפיניטי יש חזון יחודי כמותג יוקרה ואנו מתכוונים להציג משפחה של דגמים חשמליים מרהיבים ללקוחות ברחבי העולם".

סיטרואן ברלינגו דקאר?

$
0
0

רוני נאק

כמדי שנה, ראלי דקאר מתקרב ועמו שפע של כלים מעניינים שיתחרו, החל בטויוטה היילקס מפלצתיים וכלה בססאנגיונג חייתיים – וגם: סיטרואן ברלינגו.

לצאת לאפריקה עם סיטרואן ברלינגו. סוג של גרוטאראלי/שטח בלעדי לברלינגו. צילום: D2E

לצאת לאפריקה עם סיטרואן ברלינגו. סוג של גרוטאראלי/שטח בלעדי לברלינגו. צילום: D2E

• סיטרואן ברלינגו משווק בישראל החל מ-140 אלפי שקלים

חסכו אלפים בקניית רכב חדש

טוב, למען האמת זה לא בדיוק אותו הדבר: בעוד שהדקאר ההוא, המתוקשר והמפורסם עבר מזמן לדרום אמריקה, דווקא הברלינגואים עתידים באמת לעשות את המסלול של הדקאר המקומי, במרוץ (סוג של) שמאורגן על ידי DRIVEN TO EXTREMES – ארגון שהניסאן פטרולים שלו מככבים פה ושם בתכניות בערוצי ההרפתקאות וההיסטוריה, אשר מעביר את כספי החסויות לארגונים המסייעים לחיילים ואנשי כוחות ביטחון בריטים הסובלים מפוסט טראומה.

לצאת לאפריקה עם סיטרואן ברלינגו. סוג של גרוטאראלי/שטח בלעדי לברלינגו. צילום: D2E

לצאת לאפריקה עם סיטרואן ברלינגו. סוג של גרוטאראלי/שטח בלעדי לברלינגו. צילום: D2E

מרוץ הברלינגואים בדקאר נהגה בהתחלה כתכנית לסיוע לחיילים משוחררים בתהליכי החלמה שונים – אך השנה המרוץ שיעבור כ-1600 קילומטרים של חול, סלעים וזוועה בסהרה יהיה פתוח גם לציבור. המרוץ יחל כמובן בגיברלטר, שם יעברו הסיטרואנים (אגב, הנעה קדמית בלבד) את המיצר במעבורת – וקדימה למרוקו.

לצאת לאפריקה עם סיטרואן ברלינגו. סוג של גרוטאראלי/שטח בלעדי לברלינגו. צילום: D2E

לצאת לאפריקה עם סיטרואן ברלינגו. סוג של גרוטאראלי/שטח בלעדי לברלינגו. צילום: D2E

לפני שתירשמו גם, יש כמה מגבלות חשובות: ראשית, מחיר הברלינגו. אסור למשתתפים לרכוש רכב במחיר של מעל 500 ליס"ט. שנית ההמפרט: רק ברלינגו בעלי מנועי 1.9 דיזל נטולי טורבו מורשים להשתתף במרוץ. והעלויות: 1,995 ליס"ט לצוות הכולל שני נוסעים במכונית כולל נהג. למי שזקוק לנוסע נוסף, העלות עולה ל-2,395 ליס"ט. הגמישות היחידה שמגלה צוות המארגנים בנוגע לרכב היא שאם לא מצאתם ברלינגו, תוכלו לבחור בפיג'ו פרטנר.

למבורגיני חוגגת: מסע החורף האולטימטיבי

$
0
0

רוני נאק

מוכנים לחג המולד? למבורגיני בהחלט מוכנה, עם מסע חג מולד מיוחד שנועד לחגוג את הצגתו של רכב הכביש שטח שלה –  URUS אך מבחינת למבורגיני, מדובר בהזדמנות מעולה להזכיר לעולם שהיא היתה שם הרבה קודם – עם  002 LM, רכב השטח הראשון של למבורגיני, שצויד במנוע V12 שהושאל בשעתו ממחסן חלפי הקונטאש והושתל בלב ליבו של רכב השטח של למבורגיני, קומפלט עם תיבת העברה וסרנים מאסיביים ונשלח לטייל בארצות המפרץ הפרסי בין לקוחות עתירי כספי נפט.

לקראת נוביגוד ולאור חגיגות ה-URUS - למבורגיני לקחה את ה-LM002 לשלג. צילום: למבורגיני

לקראת נוביגוד ולאור חגיגות ה-URUS – למבורגיני לקחה את ה-LM002 לשלג. צילום: למבורגיני

כעת הוחלט בלמבורגיני לשלוף את ה 002 המזדקן מן המחסן, למלא (המון) דלק ולנסוע 750 קילומטרים מושלגים בצפון איטליה ביחד עם ה-URUS  החדש. ה-002 שהשתתף בשיירה ישב במשך כמה שנים טובות במחסן במונטה קרלו (הגיוני) עד שבעליו מכר אותו בחזרה למבורגיני למטרות שיפוץ ושחזור. למי שאינו מכיר את למבורגיני URUS, הנה תזכורת: רכב הכביש שטח הראשון של למבורגיני (תחת VW) מצויד במנוע V8 מוגדש בנפח 4.0 ליטרים אשר מפיק 641 כוחות סוס, מספיק כדי להזניק את רכב הכביש שטח של למבורגיני ל-100 תוך 3.6 שניות ועד למהירות מרבית של 306 קמ"ש. עוד נציין כי למבורגיני URUS חולקת רכיבים רבים עם פורשה קאיין וגם בנטלי בנטאיגה – ופתאום היא קצת פחות.

לקראת נוביגוד ולאור חגיגות ה-URUS - למבורגיני לקחה את ה-LM002 לשלג. צילום: למבורגיני

לקראת נוביגוד ולאור חגיגות ה-URUS – למבורגיני לקחה את ה-LM002 לשלג. צילום: למבורגיני

לקראת חג המולד: לנד רובר משחררת טיזר לדיפנדר

$
0
0

רוני נאק

אם יש רכב אחד, אחד בלבד, שפחות או יותר כל קהילת השטח מחכה לו, הרי שמדובר בלנד רובר דיפנדר החדש. רכב השטח של לנד רובר, שיוצר עשרות שנים ללא שינויים משמעותיים, כבר אינו מיוצר עוד ומחירן של דוגמאות משומשות טובות של קופסת האלומיניום הממונעת מרקיע שחקים.

מתקרב בצעדי ענק - לנד רובר דיפנדר החדש. צילום: לנד רובר

מתקרב בצעדי ענק – לנד רובר דיפנדר החדש. צילום: לנד רובר

לעולם אל תשלם מחיר מלא על רכב חדש

הדיפנדר החדש כבר באופק, ומידע טכני אודותיו עדיין לא נחשף, אך בינתיים לנד רובר מרשה לעצמה לשחרר טיזר לדיפנדר החדש, ברוח חג המולד, שבמסגרתו רואים את הדיפנדר החדש יורד ממשאית בליווי הכתובת "לא לפתוח את העטיפה עד 2019". מן התמונה אי אפשר להבין יותר מדי, פרט לעובדה שכמובן שגם הדיפנדר החדש יהיה קופסתי משהו בעיצובו. אנחנו כמובן ממתינים לפרטים נוספים.


קונספט: סוזוקי ג'ימני טנדר

$
0
0

תומר הדר

בעוד שחובבי שטח בישראל ממתינים בארנקים שלופים לקראת הגעתו של הג'ימני החדש, ביפן סוזוקי כבר לוקחת את העניינים צעד אחד קדימה – ומציגה גרסת פיק אפ של הג'ימני החדש, שתוצג ככל הנראה כקונספט בתערוכת הרכב שתתקיים בטוקיו.

למי שאינו מכיר, סוזוקי ג'ימני הוצג במקור בין היתר גם בגרסת פיק אפ. אם ממש רוצים לדייק, מדובר בסוזוקי סמוראי פיק אפ, שאגב יובא לישראל רק במשך שנה אחת וחלק מכלולים רבים עם הסמוראי הרגיל.

דור ראשון של סוזוקי ג'ימני כבר היה בגרסת טנדר. צילום: וויקיפדיה

דור ראשון של סוזוקי ג'ימני כבר היה בשנות ה-70' בגרסת טנדר. צילום: וויקיפדיה

בכל מקרה, על פי פרסומי סוזוקי, הג'ימני פיק אפ צפוי לפעול על אותו עיקרון, כלומר לחלוק מכלולים עם מיודענו הג'ימני הרגיל, כמובן פלוס ארגז מטען מאחור. כדי לעורר את הרגש הנוסטלגי, הג'ימני פיק אפ – או "סיירה פיק אפ" בלשון סוזוקי, זוכה לגריל קדמי בסגנון רטרו, ארגז אחורי עם דיפוני עץ, ווי גרירה אינטגראליים בפגוש הקדמי וכמובן גם תאורת LED  שקשה לפספס על קשת ההתהפכות מאחור. כדי לוודא שהעסק לא ממש יתפספס, סוזוקי ג'ימני פיק אפ זוכה לצביעה של הגג בצבע לבן – אה לה טויוטה לנד קרוזר FJ וגם גלגלים לבנים בסגנון רטרו. אנחנו כבר מאוהבים. ואתם?

הנה מרוטי ג'יפסי שעדיין משווק בהודו עם מנוע 1.3ל' 82 כ"ס. חושבים שהוא זקוק לרענון? צילום: סוזוקי/מרוטי הודו

הנה מרוטי ג'יפסי שעדיין משווק בהודו עם מנוע 1.3ל' 82 כ"ס. חושבים שהוא זקוק לרענון? צילום: סוזוקי/מרוטי הודו

ולא רק המסורת חשובה בהקשר של הפיקאפ אלא גם ביזנס. אחד השווקים המרכזיים של סוזוקי העולמית הוא שוק הרכב ההודי – בו היא שחקנית מרכזית שם מייצרת כלי רכב רבים במדינה בת המיליארד פלוס תושבים. כמה מרכזית (ועכשיו פסקול של פנטזיה של יצרן רכב) נתח של 50% משוק הפרטיות שמתורגם למכירה של 1.65 מיליון מכוניות בשנה. דגם טנדר חדש במקום מרוטי ג'יפסי – יכול לעזור לסוזוקי בתחרות מול מהינדרה ויצרנים הודים וזרים אחרים.

HILUX כמו שצריך: טויוטה מציגה היילקס TRD

$
0
0

תומר הדר

טויוטה היילקס הפך מזמן לסוג של שם נרדף לטנדר קשוח, אך כעת היצרנית היפנית מעוניינת לקחת את טויוטה היילקס למקומות יותר ספורטיביים – ורותמת לשם כך את חטיבת TRD, חטיבת הספורט והמרוצים של טויוטה. זו, מציגה היילקס TRD, שיוצג רשמית בתערוכת הרכב בטוקיו.

טויוטה היילקס TRD. חבילת איבזור ושיפורי שטח לטויוטה היילקס - הכל מקורי ללקוחות מטוקיו. צילום: טויוטה

טויוטה היילקס TRD. חבילת איבזור ושיפורי שטח לטויוטה היילקס – הכל מקורי ללקוחות מטוקיו. צילום: טויוטה

• שלמו מחיר מלא על הרכב – למה לא?

טויוטה עצמה אינה ממהרת לחשוף נתונים אודות ההיילקס היותר ספורטיבי, אך ככל הנראה מדובר יותר בחבילת דאווין ופחות בחבילת ביצועים. בין היתר, לפחות ממה שניתן להבחין בתמונות של טויוטה, היילקס TRD מצויד בגריל שונה, מיגון גחון, מה שנראה כמו מערכת פליטה משודרגת וניפוחים לבתי הגלגלים, לטובת מי שיחפוץ בצמיגים יותר גדולים.

טויוטה היילקס TRD. חבילת איבזור ושיפורי שטח לטויוטה היילקס - הכל מקורי ללקוחות מטוקיו. צילום: טויוטה

טויוטה היילקס TRD. חבילת איבזור ושיפורי שטח לטויוטה היילקס – הכל מקורי ללקוחות מטוקיו. צילום: טויוטה

כדי להמחיש שמדובר בבני אותה משפחה, טויוטה מציגה גם טויוטה היילקס TRD "אמיתי", כזה שמגיע ממרוצים, כדי שניזכר מה אפשר לעשות עם היילקס כשרוצים לנסוע ממש מהר.

לנד רובר חושפת: כך יראה בערך הדיפנדר

$
0
0

תומר הדר

לא מעט זמן חיכינו לתמונות האלה, של לנד רובר דיפנדר החדש. למי שלא מכיר: לנד רובר דיפנדר הוא רכב השטח המקורי של לנד רובר. טוב, לא בדיוק "המקורי", היתה כמובן הסריה הראשונה של הלנד רובר והשניה, והשלישית, אך בדומה לג'יפ רנגלר, הדיפנדר שמר על הרבה דימיון לאבות אבותיו, עם מה שלא שבור ולא צריך להחליף, קרי שלדת סולם, הילוך כוח ושני סרנים חיים.

לנד רובר דיפנדר החדש מתעתד לקמבאק בשוק האמריקאי - בתפקידו החדש: אביזר אופנה. צילום: לנד רובר

לנד רובר דיפנדר החדש מתעתד לקמבאק בשוק האמריקאי – בתפקידו החדש: אביזר אופנה. צילום: לנד רובר

עד שהדיפנדר יגיע…ריינג' רובר וואלר

כעת, למזלם של החובבים, לנד רובר לוטשת עיניים לשוק חדש: ארצות הברית, שם הדיפנדר לא שווק באופן רשמי במשך תקופות ממושכות והגיע אל חופי ארה"ב עם מנועי שמונה צילינדרים ובדרך כלל בטפטופים עלובים. ומכיוון שהאמריקאים רוצים דיפנדר, לנד רובר טרחה למהר ולפרסם תמונות ראשונות של הדיפנדר, כמובן תחת הסוואה כבדה, על קרקע אמריקאית.

לנד רובר דיפנדר החדש מתעתד לקמבאק בשוק האמריקאי - בתפקידו החדש: אביזר אופנה. צילום: לנד רובר

לנד רובר דיפנדר החדש מתעתד לקמבאק בשוק האמריקאי – בתפקידו החדש: אביזר אופנה. צילום: לנד רובר

המטרה ברורה: לנד רובר צריכה דולרים והרבה. וכדי להבהיר כי לנד רובר דיפנדר החדש לא נופל מקודמו, לנד רובר מדגישה שהדיפנדר החדש הגיע לארה"ב לצורך מבחני שטח בתנאי קיצון: טמפרטורות גבוהות להחריד, טמפרטורות נמוכות להפליא, מדבר, סלעים, טרשים. בינתיים, הדיפנדר מצולם בשטחים עירוניים ולנד רובר נמנעת לחלוטין מלחשוף מידע מסוג כלשהו אודות המפרט הטכני – פרט לציון יבשושי של העובדה שמדובר ברכב הנהנה משירות של אביזרי בטיחות מקוריים וקישוריות גבוהה – לא בדיוק האביזרים שעליהם הינו מהמרים בהקשר הזה.

לנד רובר דיפנדר החדש מתעתד לקמבאק בשוק האמריקאי - בתפקידו החדש: אביזר אופנה. צילום: לנד רובר

לנד רובר דיפנדר החדש מתעתד לקמבאק בשוק האמריקאי – בתפקידו החדש: אביזר אופנה. צילום: לנד רובר

כזה בבקשה: גליקנהאוס באחה לבעלי יכולת

$
0
0

תומר הדר

הבאחה 1000, אותו מרוץ תובעני בחצי האי המקסיקאי הולך ומתקרב, ויצרני הרכב היותר מעניינים יוצאים מהסדנאות אל אור השמש ומוכנים להציע לבעלי יכולת (שזה אומר "עשירים") מכונות שמיועדות לכבוש בקלות כל אתגר. אחת הראשונות שבהן היא "סקודריה גליקנהאוס", יצרנית זעירה עם שם מוזר שתשמח לייצר לכם כל דבר שרק תרצו כל עוד יש לכם כמה דולרים בכיס.

רק 250,000 דולרים וסדנת גליקנהאוס תבנה לכם את הרכב מירוצים לבאחה 1000. שווה! צילום: SG

רק 250,000 דולרים וסדנת גליקנהאוס תבנה לכם את הרכב מירוצים לבאחה 1000. שווה! צילום: SG

סערה בחוץ? אז למה לשלם מחיר מלא על רכב חדש?

הפעם לקחו בגליקנהאוס את הבאחה בג הישן והטוב, שהתבסס מאז ומתמיד על רכיבים של פולקסווגן חיפושית, ובנו אותו מחדש. בלי הרבה קשר לחיפושית של פעם אומנם, אך עם הרבה כוונות טובות. את ההשראה לבאחה לקח ג'ים גליקנהאוס מהרכב בו התחרה סטיב מקווין בבאחה (איזו הפתעה, הוא התחרה גם בבאחה, יש משהו שהאיש הזה לא עשה?) אך בין המכלולים ההם של שנות השישים ובין מה שגליקנהאוס מציע, אין הרבה משותף.

רק 250,000 דולרים וסדנת גליקנהאוס תבנה לכם את הרכב מירוצים לבאחה 1000. שווה! צילום: SG

רק 250,000 דולרים וסדנת גליקנהאוס תבנה לכם את הרכב מירוצים לבאחה 1000. שווה! צילום: SG

ראשית המנוע: מדובר במנוע 8 צילינדרים בנפח 5.0 ליטרים ממקור לא ברור (אנחנו מהמרים פורד) שמשודך להנעה כפולה ולמתלים בעלי טווח פעולה הזוי של 20 אינץ' לבולם. המחיר, אם יש לכם, הוא 250 אלף דולר לרכב שסיכויי ההצלחה שלו במירוץ גבוהים למדי וזמן האספקה הוא תוך שלושה חודשים. שיהיה בהצלחה ולא לשכוח לחבוש קסדות!

יונדאי מציגה: קונספט שטח מהלך

$
0
0


תומר הדר

כדי לנסוע ביונדאי בשטח לא צריך לנסוע, אפשר גם ללכת, כך מוכיחה יונדאי המציגה בתערוכת CES בלאס וגאס רכב שהיא מכנה UMV- כלומר ultimate mobility vehicle.

למה להתגלגל כשאפשר לצעוד - קונספט של רכב שטח צועד - עם רגליים - של יונדאי מאפשר לעשות גם וגם. צילום: יונדאי

למה להתגלגל כשאפשר לצעוד – קונספט של רכב שטח צועד – עם רגליים – של יונדאי מאפשר לעשות גם וגם. צילום: יונדאי

בינתיים: יונדאי איוניק חשמלית

הרכב, שנקרא ELEVATE מצויד בגלגלים – אך גם בסט "רגליים" שמאפשר לו להגיע למקומות שאליהם רכבים לא מסוגלים להגיע על גלגלים. המטרה, לפי יונדאי, היא הצלת חיים, כלומר  ELEVATE מיועד בעיקר למשימות חילוץ והצלה. לפי יונדאי, הצורך ברכב כזה התעורר לאחר שמספר מקרי צונאמי התרחשו בעולם ואילצו את יונדאי להגות רכב מתאים, לפחות ברמת הקונספט.

למה להתגלגל כשאפשר לצעוד - קונספט של רכב שטח צועד - עם רגליים - של יונדאי מאפשר לעשות גם וגם. צילום: יונדאי

למה להתגלגל כשאפשר לצעוד – קונספט של רכב שטח צועד – עם רגליים – של יונדאי מאפשר לעשות גם וגם. צילום: יונדאי

נקודה מעניינת הנוגעת לרכב:  ELEVATE מבוסס על פלטפורמת רכב חשמלי קיימת של יונדאי – אך את המרכב ניתן להחליף בהתאם למידת הצורך, כלומר להפוך את ה ELEVATE לאמבולנס או לרכב חילוץ תוך כמה שעות.

אחרי אאודי ויגואר- גם קאדילק מציגה רכב כביש שטח חשמלי

$
0
0


תומר הדר

אחרי יגואר ואאודי, מגיע תורה של קאדילק להכריז על רכב כביש שטח חשמלי ראשו ן- שהוא גם הקאדילק החשמלי הראשון. לפי קאדילק, החושפת בינתיים רק תמונה אחת של הקרוס אובר החשמלי, מדובר ברכב הראשון שיתבסס על פלטפורמה חדשה של היצרנית שתשמש בעתיד דגמים חשמליים נוספים. לדברי צ'ארלי קרלייל, נשיא קאדילק: " הרכב החשמלי החדש מכוון לליבו של שוק רכבי הכביש שטח ומיועד לענות על צרכי הלקוחות ברחבי העולם. הרכב מייצג את שיא החדשנות והיוקרה ומיועד לכוון את קדילאק לשיא של מוביליות". קדילאק עצמה טרם חשפה את שמו של הכביש שטח החשמלי – אך ככל הנראה בדומה ליתר דגמי החברה, שמו יתבסס על שילוב של מספרים – ואותיות.

פורד אקספלורר החדש: עכשיו גם גרסה ספורטיבית

$
0
0

תומר הדר

זמן קצר יחסית לאחר חשיפתו של פורד אקספלורר החדש בדטרויט ממהרת פורד להשיק גרסה "ספורטיבית" של האקספלורר החדש, שהיצרנית מכנה אקספלורר "ST". בניגוד לpurs אקספלורר הרגיל, שמנוע האקובוסט שלו מפיק 365 כוחות סוס משלושה ליטרים, מנוע גרסת ST מפיק 400 כוחות סוס באמצעות שדרוגים קטנים לטורבו ולמערכת הניהול, המאפשרים לפורד אקספלורר ST להגיע למהירות של כמעט 240 קמ"ש.

פורד מציגה גרסת ST ספורטיבית של פורד אקספלורר החדש - עם 400 כ"ס וחבילת בלימה ואיבזור ייחודיית זה מתחיל להיראות מעניין. צילום: פורד

פורד מציגה גרסת ST ספורטיבית של פורד אקספלורר החדש – עם 400 כ"ס וחבילת בלימה ואיבזור ייחודיית זה מתחיל להיראות מעניין. צילום: פורד

בניגוד לאקספלורר הרגיל, גרסת ST  מצוידת בחישוקי 21 אינץ' המסתירים מערכת בלימה משודרגת, בחבילת נראות מיוחדת שכוללת חצאיות שונות  וגם במצב ספורט בתא הנוסעים, המאפשר הקשחה מסוימת של ההגה וגם של תגובת הדוושה.

פורד מציגה גרסת ST ספורטיבית של פורד אקספלורר החדש - עם 400 כ"ס וחבילת בלימה ואיבזור ייחודיית זה מתחיל להיראות מעניין. צילום: פורד

פורד מציגה גרסת ST ספורטיבית של פורד אקספלורר החדש – עם 400 כ"ס וחבילת בלימה ואיבזור ייחודיית זה מתחיל להיראות מעניין. צילום: פורד

 


פולקסווגן אמארוק נוסע לאיסלנד

$
0
0

תומר הדר

הו איסלנד, ההיית או חלמנו חלום. אם יש עלי אדמות מקום אחד שנוצר כדי לשמש כמגרש משחקים ענק לרכבי שטח, הרי שזו איסלנד. אם מתעלמים לרגע מהטמפרטורות ומאין ספור ההזדמנויות לקפוא למוות או להישרף בעודך בחיים. מדובר באי וולקאני ענקי ומרהיב שדורש ברובו הנעה כפולה, לפחות היכן שלא סלול כביש. יצרני הרכב כמובן מודעים לכך היטב ושולחים פה ושם רכבים לאיסלנד כדי להוכיח לאיתנים שאפשר לנצח – ופולקסווגן אינה יוצאת דופן.

פולקסווגן אמארוק V6 עובר את הטיפול האיסלנדי הקלאסי עם הגבהה קטנה וצמיגים ממש גדולים. צילום: ARCTICTRUCK

פולקסווגן אמארוק V6 עובר את הטיפול האיסלנדי הקלאסי עם הגבהה קטנה וצמיגים ממש גדולים. צילום: ARCTICTRUCK

מבחן דרכים פולקסווגן אמארוק V6

היצרנית הגרמנית חברה ל-ARCTIC TRUCKS האיסלנדית שכבר ביצעה לא מעט עבודות מעניינות עבור איסוזו וטויוטה והעמידה לרשותה אמארוק, שהפך לאמארוק ארקטי. ההסבה צנועה יחסית וכוללת הגבהה צנועה מאוד של 25 מילימטרים בלבד, נתון שלא היה ממש מזיז לשוטרי תנועה בישראל, אך הצמיגים היו כנראה גורמים לכמה לסתות ליפול: מדובר בצמיגי 315/70  בקוטר 17 אינץ' שמיועדים לאפשר התמודדות קלה עם שלג.

פולקסווגן אמארוק V6 עובר את הטיפול האיסלנדי הקלאסי עם הגבהה קטנה וצמיגים ממש גדולים. צילום: ARCTICTRUCK

פולקסווגן אמארוק V6 עובר את הטיפול האיסלנדי הקלאסי עם הגבהה קטנה וצמיגים ממש גדולים. צילום: ARCTICTRUCK

בפנים פולקסווגן אמארוק הארקטי זוכה לתוספת של מטף, גנרטור ותחזיקו חזק: מכונת קפוצ'ינו. כי האיסלנדים כנראה לא מאמינים בכוחו המיתולוגי של הפינג'אן. המנוע הוא ה-V6 המוכר של פולקסווגן, טורבו דיזל בנפח שלושה ליטרים המפיק 226 כוחות סוס. בריאות.

פולקסווגן אמארוק V6 עובר את הטיפול האיסלנדי הקלאסי עם הגבהה קטנה וצמיגים ממש גדולים. צילום: ARCTICTRUCK

פולקסווגן אמארוק V6 עובר את הטיפול האיסלנדי הקלאסי עם הגבהה קטנה וצמיגים ממש גדולים. צילום: ARCTICTRUCK

                                                         

אל שאטו גולן

$
0
0

רוני נאק

מה זה "יקב בוטיק"?  רק שתדעו על מה אתם מדברים בשיחת הסלון – שכמו אותה חנות קטנה בעלת מגע אישי ייחודי, גם יקב הבוטיק הוא בעל נפח יצור קטן ובעיקר בעל מגע ייחודי של היינן ומשקף את האיזור שבו הכרמים נמצאים. מה זה קטן? סף עליון של עד 100,000 בקבוקים בשנה. מתחת ל-10,000 בקבוקים הוא נחשב לממש זעיר ואפילו מכונה "יקב גראז'" על ידי המבינים שצריכים עכשיו להשאיר את המכונית חונה בשמש.

הבום של היקבים הקטנים היה בשנות ה-90' עם הקמתם של מאות (מערכים כ-200) יקבי בוטיק בכל רחבי המדינה כאשר מרביתם רוכשים את הענבים מאיזורי הגידול בגולן, בגליל ובהרי השומרון והנגב. אצל רובם ככולם האהבה ליין היה המניע להקמה וללא בחינה מעמיקה של הפוטנציאל הכלכלי – רבים מאלו גם נסגרו. יחד עם זאת ההשפעה של היקבים הקטנים הייתה גדולה הרבה יותר ממשקלם הסגולי בשוק – הם הניעו את התעשייה ומקבלים ייצוג מכובד במסעדות.

עלינו לרגל לרמת הגולן ולביקור חפוז ביקב שאטו גולן. צילום: רוני נאק

עלינו לרגל לרמת הגולן ולביקור חפוז ביקב שאטו גולן. צילום: רוני נאק

כדי להגיע לשאטו גולן – או מושב אליעד שבדרום רמת הגולן ממש מעל לערוץ העמוק של נחל אל על – אפשר לנסוע בשתי דרכים: לעלות ממזרח הכנרת לעבר בני יהודה דרך צומת כורסי או לבחור כמונו, לטפס לגולן דווקא ממבוא חמה – דרך אחד מכבישי הנהיגה המאתגרים ביותר שיש בארץ וקטע נהיגה מצויין שבו אפשר היה לתת דרור ליכולת הדינאמית של יונדאי i30 החדשה שלקחה אותנו במעלה ההר בקצב ראוי.

עלינו לרגל לרמת הגולן ולביקור חפוז ביקב שאטו גולן. צילום: רוני נאק

עלינו לרגל לרמת הגולן ולביקור חפוז ביקב שאטו גולן. צילום: רוני נאק

ואחרי שרואים את הגשר של מסילת הברזל הטורקית – גשר אל הווי – שפוצץ בשנת 1946 בליל הגשרים ולא שוקם מאז. מטפסים לגובה בסדרת פניות מקסימה ועם נוף שהולך ומשתפר ככל שעולים לגובה – מצד אחד ירדן וסוריה וכל השאר ישראל עם עמק הירדן והכנרת שמתחת. הכביש נפתח והקצב מואץ בישורת הארוכה עד לצומת אפיק – עוד פוש אחד קטן ופונים שמאלה לאליעד ולכניסה המעוטרת ליקב.

עלינו לרגל לרמת הגולן ולביקור חפוז ביקב שאטו גולן. צילום: רוני נאק

עלינו לרגל לרמת הגולן ולביקור חפוז ביקב שאטו גולן. צילום: רוני נאק

הכרמים הראשונים של קברנה סובניון ומרל ניטעו בשטחי אליעד על ידי משפחת ריבק באמצע שנות ה-90'. חלפו שלוש שנים עד שהופקו בקבוקי הקברנה סובניון הראשונים. בשנת 2001 הגיע יינן צעיר ליקב – שלמד מלאכתו בארה"ב – ומאז הוא מלווה את הפקת היין עד היום. שינויי בעלות בשנים האחרונות נתנו ליקב שכבר "סוגר" 22 שנות פעילות תנופה מחודשת.

עלינו לרגל לרמת הגולן ולביקור חפוז ביקב שאטו גולן. צילום: רוני נאק

עלינו לרגל לרמת הגולן ולביקור חפוז ביקב שאטו גולן. צילום: רוני נאק

כיום אפשר למצא את היין של שאטו גולן בחנויות היין הטובות יותר וכמובן לבקר בתיאום מראש ובתשלום ביקב עצמו, לשמוע יותר על המקום שבו הקסם קורה וללמוד עוד על האנשים המייצרים אותו. עלות הביקור היא 35 שקלים ולפי האתר של היקב מרכז המבקרים פתוח בכל ימות השבוע בין 10:30 ל-15:30. בכל מקרה מומלץ לתאם מראש את הביקור עם גילת 050-5413815 או ישירות ביקב 04-6600026.

עלינו לרגל לרמת הגולן ולביקור חפוז ביקב שאטו גולן. צילום: רוני נאק

עלינו לרגל לרמת הגולן ולביקור חפוז ביקב שאטו גולן. צילום: רוני נאק

זו הייתה אחת הפעמים היחידות שבהן קינאתי במי שלא הייתה צריכה לנהוג ברכב. על תקן הנהג האחראי הייתי חייב לוותר על הטעימה – לפחות עד שאגיע הביתה – והדרך המשיכה צפונה לאורכה של רמת הגולן – לנגיעה בתל סקי ולסיפור מורשת הקרב המצמררת של הלוחמים שהיו בו במלחמת יום הכיפורים ומשם לגלישה מהירה במורד בחזרה לחופה של הכנרת ולדרך הארוכה הביתה.

איזה יין קנית? אתם בשח שואלים. ובכן קברנה סוביניון תמיד היה הפורטה של היקב הזה אז הלכנו על בטוח עם קברנה סובניון מ-2015. 

עלינו לרגל לרמת הגולן ולביקור חפוז ביקב שאטו גולן. צילום: רוני נאק

עלינו לרגל לרמת הגולן ולביקור חפוז ביקב שאטו גולן. צילום: רוני נאק

30 שנות דיסקו: לנד רובר חוגגת במהדורה מיוחדת

$
0
0

תומר הדר

לפני 30 שנים מישהו בלנד רובר עלה על רעיון: לקחת את ריינג' רובר, שבשנות ה-80' כבר היה רכב יוקרתי ולייצר ממנו גרסה עממית, זולה יותר אך עדיין בעלת יכולת שטח בלתי מבוטלת. השנה הייתה 1989, השוק היה בשל, מסעות כאמל טרופי היו הזירה המושלמת להשקה, וכך נולד לנד רובר דיסקברי, אחד מרכבי השטח הפופולאריים ביותר של לנד רובר, ובצדק: שני סרנים חיים, שלדה מצוינת, מהלך מתלה שנדמה שלעולם לא נגמר וכמובן גם שוק שיפורים מכובד לטובת נועלי סרנים וגוזרי ציריות.

לנד רובר דיסקברי הראשון עושה את מה שצריך לעשות. צילום: לנד רובר

לנד רובר דיסקברי הראשון עושה את מה שצריך לעשות. צילום: לנד רובר

מבחן דרכים לנד רובר דיסקברי 5

כעת, 30 שנים לאחר אותו מאורע היסטורי, לנד רובר עושה כבוד לדיסקו המקורי עם מהדורה מוגבלת ומיוחדת של דיסקו הנוכחי, ממנה ייוצרו רק 400 עותקים, שמצטרפים ל-1.7 מיליון דיסקברי מהדורות השונים שנמכרו עד כה.

לנד רובר דיסקברי הראשון עושה את מה שצריך לעשות. צילום: לנד רובר

לנד רובר דיסקברי הראשון עושה את מה שצריך לעשות. צילום: לנד רובר

לנד רובר דיסקברי במהדורת 30 השנים כולל גג פנוראמי לכל אורך הרכב, חישוקי 22 אינץ', מערכת שמע של מרידיאן וחלונות כהים. הצבעים הזמינים: שחור, כחול ואפור. מכיוון שהדיסקו אחרי הכל הוא בריטי, הגרסה המוגבלת תהיה זמינה רק ללקוחות בבריטניה, ועם מנוע V6 דיזל כמובן. אגב, יש גם מחיר, 59,995 ליס"ט. כדי שלא תתבאסו, נשמור לכם את הזכות לחשב את המחיר, כדי להבין כמה עולה בבריטניה לנד רובר במהדורה מוגבלת, לעומת המחירים בישראל.

רולס רויס לגולשים: היצרנית מציעה שירותי קאלינן לכל המרבה במחיר

$
0
0

תומר הדר

הבה נניח שהגעתם לחופשת סקי באתר הסקי החביב עליכם אי שם בבלקן אחרי טיסת לואו קוסט מתישה למדי, תפסתם מונית, הגעתם. איזה יופי. לעומת זאת, ישנם אתרי סקי שמעדיפים לעבוד אחרת, ראו ערך קורשוול 1850 השוכן באלפים הצרפתיים.

לצאת לסקי בסטייל. רולס רויס קאלינן פלוס נהג לגולש העשיר מאד. צילום: רולס רויס

לצאת לסקי בסטייל. רולס רויס קאלינן פלוס נהג לגולש העשיר מאד. צילום: רולס רויס

צא מהחלום: יונדאי קונה מול קיה סטוניק

מכיוון שמדובר באתר שאף אחד לא מגיע אליו במונית, או בטיסת לואו קוסט, רולס רויס נאותה להעמיד לרשות לקוחות האתר לעונת הסקי הקרובה את הקאלינן, רכב הכביש שטח האולטימטיבי של רולס רויס – או כפי שרולס רויס מתארת זאת: "אורחי האתר, הגם שמדובר בלקוחות פוטנציאליים וגם שמדובר בלקוחות קיימים יוכלו ליהנות משירותי נהג אישי ברולס רויס קאלינן".

לצאת לסקי בסטייל. רולס רויס קאלינן פלוס נהג לגולש העשיר מאד. צילום: רולס רויס

לצאת לסקי בסטייל. רולס רויס קאלינן פלוס נהג לגולש העשיר מאד. צילום: רולס רויס

אנו כמובן סומכים עליהם ועל הקאלינן, כולל מערכת ההנעה הכפולה, מתלי האוויר ומנוע ה-V12.

מזראטי + פטיש גדול בשלג

$
0
0

תומר הדר

מצב נתון: יש לך כמה שקלים עודפים בבנק, ככה ברמה של לקנות יאכטה ומרינה (בלי אמא שלה), ובמפתיע יש לך גם יכולת לבחור איזו מכונית שתרצה. אז מה תבחר? התשובה פשוטה: את היצרן שישקיע בך הכי הרבה משאבים, שזו בעצם שפה יפה ל"יתחנף אליך".

מזראטי לקחה חסות על אליפות העולם בפולו שלג - ותעמיד צי של לבנטה לאורחי ה-VIP של האליפות. צילום: מזראטי

מזראטי לקחה חסות על אליפות העולם בפולו שלג – ותעמיד צי של לבנטה לאורחי ה-VIP של האליפות. צילום: מזראטי

• מזראטי לבנטה משווק בישראל החל מ-610,000 שקלים.

גם למבורגיני אורוס יצא לשלג – ראו כאן

מזראטי, כך ניכר, יודעת היטב על אילו לובסטרים למרות את החמאה – ומכריזה על היותה הספונסרית הרשמית של גביע העולם בפולו שלג (כן, יש דבר כזה). האליפות מתקיימת בסנט מוריץ, אנדורה ועוד אי אלו אתרי בילוי חורפיים לעשירי אירופה. המבקרים זוכים להיות מוסעים ממקום למקום במזראטי לבנטה ומכיוון שמדובר בבעלי אמצעים, מזראטי גם מעמידה לרשות המבקרים צי של מזראטי לבנטה וצי של מדריכי נהיגת שלג מקצועיים מטעמה, כדי שילמדו את האורחים מה ניתן לעשות עם המזראטי הנכונה.

מזראטי לקחה חסות על אליפות העולם בפולו שלג - ותעמיד צי של לבנטה לאורחי ה-VIP של האליפות. צילום: מזראטי

מזראטי לקחה חסות על אליפות העולם בפולו שלג – ותעמיד צי של לבנטה לאורחי ה-VIP של האליפות. צילום: מזראטי

Viewing all 667 articles
Browse latest View live